Bona Mater Familias 1/2017

Rakas pykälisti,

kirjoittaessani tätä torstain ja perjantain välisenä yönä kello 00.48 Pykälän jäsenmäärä on täsmälleen 1674. Luku on hurja, ja joukkoon mahtuu hyvin monenlaisia ihmisiä: niitä, joiden juttu on sitsata antaumuksella, niitä, jotka kiertävät läpi neljä valiokuntaa, tuottavat Spexin ja päätyvät lopulta puheenjohtajiksi, niitä, jotka kokevat Pykälän kerhotoiminnan omakseen ja niitä, jotka käyvät muutamassa seminaarissa ja kyselevät muistiinpanojen perään Oikkarit Portsussa -ryhmässä. Pykälän jäsenistö ja sen edustamat mielipiteet, tarpeet ja ajatukset ovat siis varsin moninaiset. Se, mitä phuksivuottaan elävä Pykälältä haluaa, eroaa luultavasti graduaan viimeistelevän tarpeista. Vastaavasti Suomeen kansainvälistä maisteritutkintoa suorittamaan tullut kaipaa erilaista lähestymistapaa Pykälään kuin perheellinen aikuisopiskelija.

Hallituksen puheenjohtajana joutuukin silloin tällöin muistuttamaan itselleen, että intressejä on monia ja kaikkia ei kaikissa asioissa voi miellyttää. Onneksi ei edes tarvitse, sillä jokaisella pykälistillä on yhtäläiset mahdollisuudet vaikuttaa Pykälän toimintaan. Jos jokin toimintatapa tai linjaus tuntuu erikoiselta, vanhentuneelta tai oudolta, voi aina esittää kritiikkiä tai – mikä parasta – tehdä itse paremmin! Tämä onkin mielestäni kaiken yhdistystoiminnan hienous ja juju: päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille. Yhdistyksen jäsen ei ole asiakas eikä kuluttaja, vaan syy yhdistyksen olemassaololle. Yhdistys on sellainen, miksi sen jäsenet sen tekevät.

Minä itse haluan olla tekemässä avoimempaa ja vastaanottavaisempaa Pykälää, jossa yhä useampi pykälisti tuntee olonsa kotoisaksi riippumatta tavasta olla Pykälässä. Haluan, että se, mitä Pykälässä tehdään, tehdään isosti ja suurella sydämellä. Mielestäni tänä vuonna on esimerkiksi aika ottaa vaihtarit aidosti mukaan Pykälän toimintaan. Tänä vuonna on muutenkin aika hypätä tuntemattomaan koulutusuudistus Ison Pyörän myötä – aiempaa sitouttavampaa tutkintorakennetta mukaillakseen Pykälässä täytyy pohtia uudelleen esimerkiksi bileiden aikatauluttamista sekä sitä, miten Pykälä voi tukea uudessa tutkintorakenteessa pykälistien opintoja.

Rakas pykälisti, tämä kirjoitus on ennen kaikkea lähtölaukaus ja haaste Pykälä-vuoteeHelinä valmis copyn 2017! Mieti, miten asioita tehtäisiin täydellisessä Pykälässä ja miten sinä haluaisit tapahtumia kehitettävän. Älä tyydy huutelemaan anonyymeilla keskustelukanavilla tai supisemaan kaverin korvaan. Avaa rohkeasti suusi tai lähetä vaikka sähköpostia osoitteeseen puheenjohtaja@pykala.fi. Kysy, kyseenalaista, perustele ja vaikuta: näytä, millainen on sinun Pykäläsi!

Rakkaudella

Helinä

Hallituksen puheenjohtaja

Kategoriat: Bona Mater Familias Avainsanat: , , ,