Bona Mater Familias 5/17: Suurin ja kaunein

Minulle Pykälä merkitsee ennen kaikkea yhteisöä: ihmisiä, joilla on yhteisiä haaveita ja tahto tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen. Pykälä on paikka, jossa on ollut turvallista tehdä virheitä, itkeä, nauraa, pettyä, ihastua ja jännittää. Olen näiden vuosien aikana saanut jalkaani useasti itselleni aivan liian suuret saappaat ja kasvukivuista huolimatta ponnistellut kasvaakseni niiden mittaiseksi. Pykälä on kasvattanut kantamaan vastuuta ja kohtaamaan vaikeitakin tilanteita.

Tavoitteeni Pykälässä on aina ollut kantaa korteni kekoon yhteisön ja yhteisten asioiden hyväksi. Yksin ei ole tarvinnut tehdä, oli kyse sitten sitsiruokien valmistamisesta ja niiden kuvaamisesta pykalanemantien Instagram-tilille, tuntikausia kestävistä kokouksista ummehtuneessa hallituksen huoneessa, tenttipäivätaulukosta vääntämisestä, opintoedunvalvonnasta vaahtoamisesta tai Pykälä-laakson varaamisesta vappuna. Tässä yhdistyksessä kauneinta on mielestäni sen jäsenten silkasta rakkaudesta kumpuava sinnikäs tahto toimia yhteisten asioiden eteen.

Vuoden 2017 aikana Pykälä on ollut kovassa puserruksessa: muutto takaisin remontoituun Pykälään, oikeustieteellisen alan valintakoeuudistus ja ennen kaikkea koulutusuudistus Iso Pyörä ovat pakottaneet ajattelemaan asioita uudella tavalla. Asioita ei tämän vuoden aikana ole tehty useinkaan helpoimman kautta – toisinaan siksi, että ei ole voitu ja toisinaan siksi, että ei ole haluttu. Pölyyntyneitä perinteitä on ravisteltu ja jatkuvasti pohdittu sitä, voisiko jonkin asian hoitaa paremmin tai muutoin eri tavalla.

Mainingeista huolimatta Pykälän ominaisimmat piirteet tulevat toki säilymään. Opiskelijajärjestölle tyypilliseen tapaan toimijat vaihtuvat tiheään tahtiin. Tätä voidaan pitää sekä vahvuutena että heikkoutena: innokkaita tekijöitä riittää, mutta samalla vauhdilla katoaa myös tietoa. Pyörä keksitään herkästi yhä uudelleen ja uudelleen, mikä toisaalta tarjoaa jokaiselle keksijälle oivaltamisen ilon ja tekemisen hohdon. Kun kyse ei ole osakeyhtiöstä vaan yhdistyksestä, ei asioita aina liene tarpeen tehdä tehokkaimmalla mahdollisella tavalla vaan tarjota kulloisellekin toimijalle tilaisuus tehdä asiat omannäköisesti.

Suurimmat kiitokseni kuuluvat Johannalle, Lalalle, Teemulle, Jamille, Joelille, Tupsille ja Jeminalle – omalle Sudarihallitukselleni! Niin myötä- kuin vastoinkäymisissä on näihin seitsemään ihmiseen voinut luottaa kuin kallioon. Olen valtavalla ylpeydellä seurannut heistä jokaisen rohkeutta kyseenalaistaa vanhoja rakenteita ja olemassa olevia perinteitä. Väsymys on välillä yllättänyt, mutta muutaman hengenvedon jälkeen matka on jälleen jatkunut.

Vuoden vaihtuessa olo on haikea, mutta samalla on aika antaa eteenpäin tämä lainassa ollut yhdistys seuraaviin huolehtiviin käsiin. Seuraajanani toimii Jemina, jonka johdossa 83 vuotta täyttävä Pykälä voinee paremmin kuin koskaan! Toivotan valtavasti voimia koko vuoden 2018 hallitukselle, Konnahallitukselle, sekä kaikille Pykälässä ensi vuonna toimiville. Toivotan teille mitä innostavinta, aikaansaavinta ja tapahtumarikkainta vuotta suurimman ja kauneimman parissa!

Kiittäen

Helinä

 

Kategoriat: Bona Mater Familias Avainsanat: , , ,