Olet täällä: Etusivu / Yksityinen: Valmennuskurssit / Valmennusaakkoset

Valmennusaakkoset

Aika

Sinulla on aikaa valmistautumiseen melko ruhtinaallisesti – ei kuitenkaan liikaa. Hyödynnä aika hyvin ja tee ajankäyttösuunnitelma (ks. lukusuunnitelma). Aloita lukeminen heti kirjojen ilmestyttyä. Muista, että kaikilla pyrkijöillä on saman verran aikaa valmistautua pääsykokeeseen kuin Sinulla.

Banaani

Terveellinen välipala auttaa jaksamaan.

C-vitamiini

Pitää sinut terässä ja pöpöt loitolla.

Disturbance

Häiriötekijöitä löytyy lukiessa aina ja niiden täydellinen poistaminen lienee mahdotonta. Hyvä aloitus on kuitenkin kertoa ystäville ja tuttaville, että olet pyrkimässä oikeustieteelliseen tosissasi ja lukeminen vie suuren osan vapaa-ajastasi. Myös korvatulpat auttavat.

Elämä

… ei kaadu siihen, vaikket nyt pääsisikään tiedekuntaan. Kannattaa kuitenkin mieluummin uhrata muutama kuukausi nyt kuin haikailla koko seuraava vuosi.

Fuksi

On se mikä sinusta tulee syksyllä päästyäsi tiedekuntaan.

Goal

Kun olet asettanut päämääräsi (Oikeustieteellinen tiedekunta 2018) olet jo paljon lähempänä tavoitettasi kuin ne, jotka pyrkivät puolitosissaan. Aseta selvä päämäärä, usko siihen ja tee kaikkesi sen toteuttamiseksi. Muista, ettei mikään ole mahdotonta!

Hymy

… päivässä auttaa jaksamaan. Useampi auttaa pidemmälle.

Ihmiset

Kukaan ihminen ei ole saari. Pitkän kevään aikana tarvitset muita ihmisiä. Järjestä siis lukemisen vastapainoksi aikaa perheelle ja ystäville. Kannattaa myös tutustua muihin kurssilaisiin, jolloin voitte auttaa toisianne pitkin kevättä.

Itseluottamus

Luota itseesi ja kykyihisi! Näin jaksat pidemmälle ja pystyt hyödyntämään käytettävissä olevan ajan tehokkaimmin.

Joukkuehenki

Sinulla on ympärilläsi kurssillinen valintakokeeseen lukijoita. Toisten kannustaminen ja hyvä yhteishenki on usein tuottoisampaa kuin verinen kilpailu.

Kurssipäällikkö = kaveri

Kurssipäällikkö on kaverisi koko kevään. Älä epäröi kääntyä meidän puoleemme missä tahansa pyrkimiseen tai opiskeluun liittyvässä asiassa.

Kertaus

Kertaus on opintojen äiti. Kertaa jatkuvasti edellisen päivän ja viikon asiat, niin ne pysyvät tuoreena mielessäsi. Lukusuunnitelmassa kannattaa varata erikseen aikaa kertaamiselle.

Lukusuunnitelma

Suosittelemme lukusuunnitelman tekemistä, jotta välttyisit loppukevään paniikilta. Lukusuunnitelma on jokaisella omanlainen, kuuntele siis itseäsi sen laadinnassa. Jätä suunnitelmaan aikaa myös muille aktiviteeteille. Kun seuraat suunnitelmaasi kevään aikana, voit pitää ansaittuja vapaapäiviä ilman omantunnontuskia.

Liikunta

On tärkeä osa kevättä. Jo päiväkävely tai pyöräileminen kurssipaikalle tai kirjastoon irrottaa ajatuksesi kirjoista ja saa mielen rentoutumaan. Maksimoi hyöty – liiku ulkona!

Loppukiri

Moni legendaarinen pääsykoetarina kertoo hurjasta loppukiristä. Tarinat eivät kuitenkaan ole pelkkää legendaa; viimeisen asti puristamalla voi tapahtua ihmeitä. Lukemisen kannalta tärkeimmät viimeiset viikot kannattaa käyttää tehokkaasti, älä unohda kertausta!

 

Motivaatio

Parhaiten motivaation löytää pitämällä aina päämäärän kirkkaana mielessä!

Niska

Ei ole harvinaista tavata pääsykoelukijaa niskatuki kaulan ympärillä. Myös silmät ovat usein kovilla lukiessa. Hyvä lukuasento ja taukoliikunta ovat kaiken A ja O. Muista myös lepuuttaa silmiäsi aika ajoin.

Opettaja

Ota hyöty irti opettajista, kysyvä ei tieltä eksy. Pyri lukemaan kirjat läpi huolella ennen oppitunteja, näin voit kysyä sinulle vaikeista tai epäselviksi jääneistä asioista opettajilta.

(sisäänpääsy)Prosentti

Älä tuijota lukiessasi prosentteja, siitä ei ole mitään hyötyä. Järkevästi valmistautumalla sinä mahdut tiedekuntaan hyväksyttyjen joukkoon. Kokeeseen osallistuu aina myös niitä, jotka eivät ole valmistautuneet huolella. Luota itseesi!

Quality

Ei lukemisen määrä vaan laatu. Ja vähän myös määrä. Älä kuitenkaan pelästy muiden lukumääriä. Toiset selailevat kirjat läpi 40 kertaa, osa tankkaa huolella pari kertaa. Sinä tiedät itse parhaiten, montako lukukertaa tarvitset sisäistääksesi suuret kokonaisuudet ja pienet yksityiskohdat.

Rauha.

Kannattaa valita hyvä ja rauhallinen paikka, jossa lukeminen onnistuu ilman häiriötekijöitä. Toisaalta luku-urakkakin kannattaa ottaa rauhassa. Vieraskielinen ilmaisu ”haste makes waste” toimii tässäkin.

Sisu

Tästä me suomalaiset olemme kuuluisia. Kevään aikana et tarvitse valokuvamuistia tai Mensan jäsenkorttia, mutta sisu on välttämätöntä.

Tehtävät

Tehtävät on suunniteltu lukemisen tueksi, ne opettavat ja tuovat vaihtelua lukemiseen. Oikeustieteellisen pääsykokeissa on perinteisesti suosittu oikeustapauksia ja niihin ei opi vastaamaan kuin harjoittelemalla. Hyödynnä siis kursseilla jaetut tehtävät!

Tutori

Tutori on tukihenkilö, joka tietää miltä sinusta tuntuu. Älä epäröi ottaa yhteyttä.

Unelma

Opiskelupaikka oikeustieteellisessä on monen unelma. Unelmien toteuttaminen on palkitsevaa, mutta vaatii sitkeää työtä. Luovu tekosyistä ja pyri tosissasi, niin unelmasi on askelta lähempänä.

Uni

Unta on saatava riittävästi. Väsyneenä et jaksa lukea. Ks. Yö.

Voitto

Lukemisessa on kyse itsensä voittamisesta. Kursseilla voittamisen mahdollistaa avoin mieli ja sen mahdollistama tukiverkkoa, jossa kyseleminen ja oppiminen onnistuu Vuorovaikutteisesti.

Välikoe

Välikokeet ovat loistava tapa harjoitella pääsykoetilannetta. Hyödynnä siis kurssien välikokeet ja käy kokeiden oikeat vastaukset huolella läpi. Opit parhaiten tekemällä virheitä, näin huomaat, mitkä asiat vaativat vielä panostusta. Kokeissa näet myös tasosi suhteessa muihin hakijoihin.

Vapaapäivä

Vapaapäivästä kannattaa pitää kiinni. Tarvitset irtautumista kirjoista – mutta vain rajoitetuissa määrin. Noudata vapaapäivien osalta lukusuunnitelmaa.

Wappu (2019)

Vaikka kurssivappu menisikin lukutouhuissa, ensi vappuna odottaa tummanpunainen haalari ja Kaivopuiston Pykälälaakso!

(E)Xperience

Elämä on täynnä kokemuksia. Tämä on yksi niistä.

Ei ole oikea aika lukemiselle, vaan nukkumiselle.

Zombie

Ystäväsi voivat huomautella uuden ”harrastuksesi” asosiaalisuudesta kevään aikana. Tiedät kuitenkin itse, että töitä on tehtävä tavoitteen saavuttamiseksi. Jatka omaan tahtiisi.

Åbo

Helsinki on fiksu valinta.

Ääni

Jotkut oppivat parhaiten lukemalla, toiset kirjoittamalla, osa kuuntelemalla. Vaikka pääsykokeeseen lukeminen on luultavasti täysin uudenlainen opiskelukokemus, ei sinun tule täysin unohtaa jo aikaisemmin havaitsemaasi parasta oppimismetodiasi.

Öljymaalaus

Vaikka kevään aikana pääsykokeeseen valmistautuminen vie suuren osan ajastasi, kaikesta ei silti tarvitse luopua. Anna mielellesi ja aivoillesi välillä tilaisuus levätä.