Olet täällä: Etusivu / Yksityinen: Valmennuskurssit / Tutorit

Tutorit

Tutorit ovat oikeustieteen ylioppilaita, joilla on vielä tuoreessa muistissa kaikki pyrkimiseen liittyvät asiat.

Henkilökohtaisen tutorin tehtävänä on olla henkilökohtaisena apuna esimerkiksi lukusuunnitelmaa laadittaessa. Hän on Sinun tukenasi ja apunasi läpi pyrkimiskevään, ja voit käydä hänen kanssaan läpi lukemisesi edistymistä ja ongelmakohtia. Kaikki TEHO-kurssiemme osallistujat saavat henkilökohtaisen tutorin.

Kurssitutoreita on sekä Pienryhmäkursseillamme että Tampere-kurssillamme. He järjestävät ryhmäläisilleen muun muassa lukupiirimahdollisuuksia. Tämän lisäksi kurssitutorit vierailevat säännöllisin väliajoin kurssipaikalla, jolloin voit kysellä heiltä Sinua askarruttavia asioita.

Etäkurssilla on omat tutorinsa, jotka auttavat ja tukevat kurssilaisia läpi kevään.

Tutoreillamme on kokemusta oikeustieteellisen pääsykokeisiin valmistautumisesta ja he osaavat antaa Sinulle parhaat neuvot siinä onnistumisessa. Vuoden 2017 tutorit valitaan kevättalven kuluessa.

 

Vuosien 2014 ja 2015 tutorimme Tiia Takalon kokemuksia tutoroinnista:

Oma ensikosketukseni Pykälän valmennuskurssien tutortoimintaan oli oma Teho-tutorini, joka tsemppasi hienosti läpi kevään, rohkaisi ja lohdutti. Itselleni suurin hyöty tuutoroinnista oli kuitenkin siinä, että sain mahdollisuuden kysyä luotettavalta ihmiseltä apua nimenomaan pääsykokeisiin lukemisen käytännön asioista. Tutorilla on omakohtaista kokemusta pääsykoekeväästä ja siten hän osaa auttaa niin luku- ja opiskelutekniikassa kuin monissa muissakin kevään aikana heräävissä kysymyksissä.

Koska tutorointi oli merkittävässä osassa oman sisäänpääsyni kanssa, oli välittömästi selvää, että haen tutoriksi itsekin. Kun ensimmäisen kerran sain oman tutorryhmäni, huomasin aivan eri tavalla, kuinka jännittävää aikaa kevät on. Usein minusta tuntui, että jännitin tutoroitavieni puolesta enemmän kuin he itse. Toisena tutorvuotenani tilanne oli täysin sama. Oli hienoa päästä seuraamaan, kuinka tutoroitavani tekivät töitä unelmiensa eteen ja viikko viikolta heidän osaamisensa kasvoi. Tutorina sain olla paikalla niin ylä- kuin alamäissä, valmiina tsemppaamaan ongelmien kanssa ja juhlimaan onnistumisia. Helppoja pääsykoekeväät eivät aina olleet, mutta koko kurssihenkilökuntamme teki parhaansa, jotta kurssilaiset saisivat mahdollisimman hyvät lähtökohdat pääsykokeeseen. Kevään kuluessa huomasin, kuinka tutorryhmäläiset alkoivat luottaa tutoreihinsa, uskalsivat kysyä ja pyytää apua.

Valintakoepäivänä jännitys oli käsin kosketeltavissa. Kokeen jälkeen Porthanian ovista käveli kaikkensa antanut, väsynyt mutta helpottunut joukko ihmisiä. On ollut upeaa huomata, kuinka Porthanian käytävillä kulkiessa vastaan tulee tuttuja kasvoja, joten koko kevään ajan jatkunut yhteishenki ei suinkaan lopu pääsykokeeseen vaan kevään aikana muodostuneita ystävyyssuhteita vaalitaan myös sisäänpääsyn jälkeen. Pykälän valmennuskurssitutoroinnissa parasta onkin, että kevään saa jakaa ihmisen kanssa, jolla on omakohtaista kokemusta pääsykokeesta ja joka on aina valmis auttamaan.

 

Tiia Takalo

Teho3- ja Teho1-tutori vm. 2014-15