Bona Mater Familias: Syksy ja uudet phuksit ovat saapuneet!

On ollut mahtavaa nähdä, kuinka uusi phuksivuosikurssi on lähtenyt valtavalla vimmalla mukaan Pykälään, ottanut osaa tapahtumiin ja alkanut integroitua osaksi pykälistien yhteisöä. Aikaa innokkailla phukseilla tuntuu riittävän moneen, ja on ollut ilo nähdä kuinka Casassa on tanssittu läpi yön ja luennoille tästä huolimatta raahauduttu aamun valjetessa.

En halua ajatella, että opintoihin panostaminen ja Pykälän toimintaan osallistuminen olisi jotenkin ristiriidassa keskenään. Tähtääväthän tiedekunta sekä Pykälä kuitenkin loppujen lopuksi samaan asiaan – koulimaan Helsingin oikkareista kaikinpuolin osaavia ja tietäviä juristeja. Kyllä, pykälistien ollessa keskiverrosti melko kiireisiä ihmisiä, ei aikaa ole käytettävissä kaikkeen mahdolliseen. Tahdon kuitenkin ajatella, että tämä luo positiivista painetta sekä tiedekunnalle että Pykälälle; tiedekunnan tulee järjestää opetusta, josta opiskelijat todella jotain saavat irti ja johon osallistutaan sen laadukkuuden, ei esimerkiksi läsnäolopakon vuoksi. Pykälän taas tulee järjestää aktiviteetteja ja mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä siten että ne palvelevat pykälistien kulloisiakin tarpeita.

Mitä tulee esimerkiksi opiskelijoiden työllistymiseen ja myöhempään sijoittautumiseen työelämässä, on meidän tiedekuntamme Suomen paras oikis. Tutkinnonkehittämistyötä on viime vuosina tehty runsaasti ja moni asia on muuttunut sitten viisi vuotta sitten olleen olleen phuksivuoteni. En kuitenkaan aivan usko, että tiedekuntamme menestys tällä mittarilla johtuisi kuitenkaan juuri meidän tutkintomme ylivertaisuudesta suhteessa muihin Suomen oikiksiin, vaan siihen, että Helsingissä kaiken keskellä asuessamme meidän mahdollisuutemme ovat monipuolisemmat, ja siihen, että meidän tutkintomme sallii opiskelijoille myös omatoimisuuden ja monenlaisen itsensä kehittämisen opintojen suorittamisen ohella. Monipuolisuus ja mielenkiintoisiin tilaisuuksiin tarttuminen siis kannattaa, etenkin kun siihen mahdollisuus on.

Pykälä elää jäsenistöstään. Sanomattakin siis selvää, että motivoituneet toimijat ovat Pykälän elinehto. Syksyn saapuminen tarkoittaa Pykälässä uuden phuksivuosikerran lisäksi myös lukuisia eri henkilövalintoja. Hallitus tulevalle vuodelle valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 14.11. ja valiokunnat valiokuntien vaalikokouksissa 21.11. Tällä hetkellä moni varmaankin pohtii asettumista ehdolle jossain vaalissa. Monella pohdinta voi myös jäädä vain harkinnan tasolle ja syitä tähän on monia; oma sen hetkinen elämäntilanne, muut suunnitelmat ja niin edelleen. Itse vaalitilaisuus, häviämisen pelko tai vaikka kaverin kanssa samaan virkaan ehdolle asettuminen saatetaan myös kokea ahdistavana. Kehotan jokaista, jota mikä tahansa pesti kiinnostaa ottamaan toimenkuvasta selvää ja asettumaan rohkeasti ehdolle, sillä ainoa varma tapa olla tulematta valituksi on, ettei edes asetu ehdolle. Enkä vanhemmilta pykälisteiltä ole erityisemmin kuullut, että mukaan lähteminen olisi kaduttanut – päinvastoin!

Vuodenvaihteen aikoihin valitaan lisäksi hakemusmenettelyllä muun muassa yrityssuhdetoimikunta sekä tämän lehden päätoimittaja. Tahdon kuitenkin korosta, ettei nämä loppusyksyn vaalit ja muut valinnat missään nimessä ole ainoa hetki vuodesta lähteä Pykälän toimintaan mukaan. Sen kummemmin Pykälän toimintaan mukaan lähteminen ei muutoinkaan vaadi titteliä tai minkäänlaisia vaaleja tai muuta valituksi tulemista. Yhdistyksemme kaipaa jokaikisen sen toiminnasta kiinnostuneen mukaan tekemään, päättämään ja osallistumaan!

Ikimuistoista syksyä!

Katariina

Kategoriat: Bona Mater Familias Avainsanat: , , ,