Pääkirjoitus: Meidän kaikkien Pykälä?

Meillä on Pykälässä upea taito järjestää ikimuistoisia tapahtumia ja sitouttaa jäsenistöä toimintaamme. Bileiden lisäksi meiltä löytyy monenmuotoisia valiokuntia, seminaareja ja kerhoja. Tämän kaiken toiminnan moninaisuuden ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Monimuotoinen toiminta ei yksinään riitä takaamaan sitä, että Pykälämme olisi kaikkien jäsenten omakseen kokema järjestö ja yhteisö.

Monet toimintamme piirteet ovat sellaisia, jotka voivat tahtomattamme sulkea osan jäsenistöstä ulkopuolelle. Tällaisia ovat esimerkiksi alkoholittomien vaihtoehtojen vähäinen näkyvyys, voimakkaiden sukupuoliroolien korostaminen tapahtumissa, rasististen laulujen laulaminen sitseillä, puuttuvat käytännöt seksuaaliseen häirinnän ehkäisemiseksi tai oletus siitä, että kaikilla on suhteellisen hyvä taloudellinen tilanne.

Meidän ei pidä tyytyä siihen, että toimintamme on miellyttävää useimmille. Meidän on pyrittävä siihen, että jokainen voi kokea olonsa tervetulleeksi mahtaviin juhliimme ja että ihmisten erilaisuus on niitä järjestettäessä huomioitu.

Me olemme niin upea järjestö, että pystymme tähän varmasti tulevaisuudessa entistä paremmin.

Mistään mahdottomasta tehtävästä ei ole kyse. Itse asiassa useimpiin tilanteisiin on olemassa valmiina hiottuja ratkaisuja, joista tässä lehdessä kertoo valtiotieteellisen tiedekunnan Kannunvalajat ry:n yhdenvertaisuusvastaava.

Lauri Linna

Kategoriat: Pääkirjoitukset Avainsanat: , ,