Hallituksen palsta 1 / 2018

Kun kävelin kotiin Pykälän syyskokouksesta marraskuussa, moni ohikulkija tuskin arvasi, mistä olin tulossa. Kädessäni oli punainen ruusu ja tepastelin korkokengilläni iltamyöhään kotia kohti, toiveikas hymy kasvoillani. Edessäni häämötti vuosi Pykälän tiedotusvastaavana ja hallituksen jäsenenä 2018. Silloinen jännitys on nyt jokseenkin laantunut, kun olen saanut työtehtävistäni kopin, ja hallitustyöskentely on lähtenyt rullaamaan lennokkaasti.

 

Tiedotusvastaavana koen olevani paradoksaalisesti todella näkyvä ja samanaikaisesti näkymätön osa Pykälän toimintaa. Kunhan esimerkiksi sähköpostit menevät perille, Pykälä-info täyttyy viesteistä päivittäin, Pykälän SOME loistaa hauskoista ja informatiivisista julkaisuista sekä nettisivuilta ei löydy vanhentunutta tietoa, ei moni ajattelekaan, mitä tiedotusvastaava on tehnyt näiden asioiden eteen. Tämä päinvastoin huomattaisiin, mikäli päättäisin jonain päivänä vain jättää läppärini kannen kiinni. Näin on toisaalta asian laita hyvin monessa pestissä, niin työelämässä kuin Pykälän sisäisessä toiminnassakin. Se ei kuitenkaan tee tällaisesta työstä merkityksetöntä. Pykälässä järjestetään todella monia hienoja bileitä, urheilutapahtumia, excursioita, seminaareja, matkoja ja muita tapahtumia, jotka ovat kaikki puhtaasti jäsenistömme toteuttamia. Ahkerat yksilöt toteuttavat Pykälän toiminnan dynaamisissa tiimeissä.

 

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että lähes jokainen Pykälän toiminnan eteen työskennelty tunti on antanut todella paljon. Esimerkiksi työelämässä korostuneesti esiin tulevat vuorovaikutustaidot saavat lähes rajattomat kehittymismahdollisuudet tiiviin tiimityön ansiosta. Hallitus- ja valiokuntatyöskentely ovat tästä erinomainen esimerkki. Näissä molemmissa tehdään yhden vuoden aikana valtavan paljon töitä ja toteutetaan mahtavia asioita porukassa, jota ei saa itse määrätä etukäteen. Lopputulos tästä saattaa olla hedelmällisempi kuin kukaan saattoikaan odottaa: elinikäisiä ystävyyssuhteita syntyy ihmisten kanssa, joita ei ehkä koskaan olisi kohdannut ilman että Pykälän toiminta mahdollistaisi sen. Pykälä antaa jäsenilleen unohtumattomia hetkiä toinen toistaan säkenöivämpien persoonien kanssa. Kun katsoo Pykälää tiedekuntajärjestönä, näkee tämän työn lopputuloksen kokonaiskuvassa. Olemme Suomen suurin ja kaunein oikeudellisen alan tiedekuntajärjestö. Jokaisen panos näkyy, ja jokaisen panos on tärkeä. Pykälän kauneus piileekin juuri siinä, että jäsenet yhdessä ylläpitävät järjestöä, josta joka ikinen jäsen pääsee hyötymään.

 

Tiedottaminen on yksi toimintamme peruspilareista, sillä lähes kaikki toimintamme linkittyvät siihen tavalla tai toisella. Tänä vuonna tavoitteeni on tehdä Pykälän tiedottamisesta yhä aktiivisempaa ja mielenkiintoisempaa kuin ennen. Tavoitteenani on myös avata tiedotustoiminnan mahdollisuuksia tiedotustoimikunnan ulkopuolelle laajemmin kuin aikaisempina vuosina. Tiedottaminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on todella hauskaa, ja sekä jäsenistö että sidosryhmät kokevat sen seuraamisen todella mielekkääksi. SOME onkin tehokas tapa paitsi fiilistelyyn, myös informatiivisten viestien välittämiseen ja Pykälä-brändin nostattamiseen. Siinä onkin runsaasti potentiaalia. Haluaisin päästä tänä vuonna hyödyntämään kaikkien toiminnasta kiinnostuneiden pykälistien ideoita tiedottamiseen liittyen. Aionkin järjestää tiedotustoimikunnan avoimen kokouksen keväällä ennen Pykälä-viikkoa, jolloin kaikki ovat tervetulleita ideoimaan Pykälä-viikon tiedottamista tiedotustoimikuntani kanssa. Kannattaa siis pysyä kuulolla asian tiimoilta.

 

Muistakaahan seurata Pykälän Facebookin lisäksi myös Instagramia ja viime vuonna lanseerattua Pykälän Snapchattia! Näissä kanavissa kohtaat sekä minun ja muiden hallituksen jäsenten, että ahkerien tiedotustoimikuntalaisteni, Lotan, Johannan, Nellin ja Mikon julkaisuja Pykälän toimintaan liittyen!

 

Nähdään SOME:ssa! 🙂

 

Katja Hoppu

Pykälän tiedotusvastaava 2018

Kuva: Olga Larinkari

Kategoriat: Hallituksen palsta