”Me saatiin haalarit!” ja phuksiristeilyn tunnelmia

Teksti: Lotta Honkaniemi

Kuvat: Amanda Terhonen ja Ella Kainulainen

Tätä hetkeä oli odotettu, osa jopa vuosia. Niitä oli katseltu ihaillen vapun riennoissa, mietitty miten hienoa olisi saada vetää ne itse päälle. Jos haalareille järjestettäisiin kauneuskilpailuja, olisi sanomattakin selvää, mikä voittaisi. Ja nyt se päivä oli täällä, se päivä mistä viime kevään toivottomina hetkinä oli haaveiltu samalla, kun harkittiin pääsykoekirjojen sivujen laminoimista, ettei teksti mene kyynelistä sotkuun. Tänään saadaan haalarit!

Itse juhla – ja tietenkin se kuuluisa vala

Ruokatiimimme aloitti urakan kahdentoista aikaan. Keittiössä valmistui toinen toistaan herkullisempia ruokia ja koska tiimiläisemme ovat paitsi ammattilaisia, myös hauskaa seuraa, vierähti aika nopeasti. Ruokapuoli on tunnetusti hyvin tärkeä osa juhlia, sillä nälkäisenä ihmiset ovat kiukkuisia ja empiiristen tutkimusteni mukaan juotujen alkoholiannosten määrä on suoraan verrannollinen nälkäisyyden asteeseen. Koska mikään ei palanut, laadunvalvonta toimi moitteettomasti ja ruokia kehuttiin jopa Jodelissa asti, kutsuisin tiimimme ja erityisesti vastaavien suoritusta lähes täydelliseksi.

Itse bileiden alkaessa tunnelma oli odottava. Teemana toimi ”kuninkaalliset”, mutta koska olemme sellaisia totta kai jo muutoinkin, ei teema ollut tuottanut pukeutumisongelmia. Kun omat haalarit oli saatu haettua, jäimme innolla odottamaan kahdeksalta alkavaa haalarivalaa muutamien (kymmenien) lohileipien ja brownieiden saattelemana. Haalarivala itsessään oli hauska kokemus, vaikka pitkä aika kyykyssä muistuttikin siitä, että pitäisi tosiaan urheilla enemmän. Tämä oli kuitenkin sivuseikka, sillä valan jälkeen saimme vihdoin pukea haalarit päälle! Uudet haalarit päällä tunnelma oli korkealla ja bileet saivat alkaa. Ilta sujui railakkaissa merkeissä, kiitos ulottuvuusbileistä tutulla reseptillä valmistetun boolin. Päällimmäisenä mieleen jäi iloinen tunnelma ja oli helppo huomata, kuinka paljon phuksit olivat tätä hetkeä odottaneet.

Jokaisen tiimin panos tärkeä

Hauskan illan osalta on kuitenkin myös muistettava kiittää niitä, jotka vaikuttivat haalaritoimikunnan eri tiimeissä mahdollistaen niin illan, kuin haalaritkin. Haalaritoimikunnan puheenjohtaja Nelli Rönkkö painottaa erityisesti myyntitiimin panosta: myyntitiimi rikkoi tänä vuonna myyntiennätyksen ahkeralla sponsoreiden hankinnalla, mikä myös mahdollisti kaikille ilmaiset haalarit. Itse puheenjohtajan toimenkuvaan kuului varapuheenjohtajan kanssa esimerkiksi valvoa, että asiat sujuivat jouhevasti eri tiimeissä ja illan aikana he myös pitivät silmällä esimerkiksi siivous-ja ovivuorojen toimivuutta. Rönkkö kertoo aikaa silti jääneen myös hauskanpidolle ja esittää vinkkinä vastaavana toimimiselle sen, että kaikki mahdollinen on delegoitava, muuten päätyy hoitamaan tehtävää täysipäiväsesti. Yleisesti kaikki sujui erittäin hienosti niin tiimiläisten, kuin kuulemani mukaan myös bileiden muiden osanottajien näkökulmasta ja ilta oli ikimuistoinen.

Tästä on hyvä jatkaa!

 


 

Tylypahkaan ja takaisin: Phuksiristeilyn tunnelmat

Kuvat: Juho Roimaa, Sofia Selkämaa

Teksti: Sammy Nurminen

Phuksien elämää rikastetaan monenlaisilla värikkäillä tapahtumilla. Tällä kertaa mentiin skaalan synkimpään päätyyn, kun perinteistä phuksiristeilyä vietettiin noitien ja velhojen verhoamassa Harry Potter -maailmassa. Kustoshattu oli arponut eri ainejärjestöjen edustajat tupiinsa ja väreihinsä: Pykälä/Luihuinen (vihreä/hopea), Lex/Rohkelikko (punainen/kultainen), Codex & Stadga/Korpinkynsi (sininen/pronssi), Justus/Puuskupuh (keltainen/musta).

Phuksit olivat Dumblettoren suopeuden ansiosta saaneet viettää pidennettyä jouluvapaata ja Tylypahka-laivalle lähdettiinkin vasta 22.1.2018. Turuahon satamasta lähtevälle laivalle matkattiin taikaministeriön saneerauspolitiikan – jonka johdosta Turuahon pikajuna on varikolla – vuoksi kahdella taikabussilla. Maaginen matka taittui railakkaasti laulellen ja rentouttavia kermakaljoja juoden. Kukaan ei tässä vaiheessa kuitenkaan uskaltanut laittaa suuhunsa mitään minkä mausta ei ollut varma, joten joka maun rakeet pysyivät vielä toistaiseksi viitan alla. Tylypahkassa riemu oli katossa, kun koulutoverit pääsivät näkemään toisiaan pitkän joululoman jälkeen. Suuria ja vuolaita kehuja jaeltiin pukuloisteen keskellä jopa yli tupavärien – moni oli saanut joulun pyhinä uusia viittoja, koristenauhoja, luutia ja sen sellaisia. Luihuisista yksi oli jopa rakentanut itselleen upouuden Nimbus-luudan! 

Tehtäviä ja suuren salin kattaus

Vanha kunnon Tylypahka oli entisellään muullakin kuin riemukkaalla tavalla; työtä vieroksuvan aineksen vihaajana tunnettu professori Kalkorros oli valmistellut pahaa aavistamattomille oppilaille kimurantteja tehtäviä. Kalkorroksen kieroutuneesta huumorintajusta kertonee jotain se, että hän-jonka-nimi-jääköön-mainitsematta -tehtäväosioon kuului yöpyminen Maarianhaminassa ja jälleen nouseminen Tylypahkaan vasta Tukholmassa!

Kalkorroksen näkemykset eivät tuttuun tapaan saaneet suurimpien massojen välitöntä huomiota, vaan noidat ja velhot keskittyivät nauttimaan Tylypahkan suuren salin mahtavista kattauksista ja toistensa huikeasta seurasta. Niinkin hassusti oli istumajärjestys suuressa salissa mennyt, että luihuisia ja rohkelikkoja oli istutettu saman pöydän ääreen. Eräs luihuisista alkoikin rienaamaan rohkelikkoja epäillen heidän velhoperimäänsä, koska ovat kotoisin vahvasti jästien asuttamalta alueelta. Rohkelikot tapojensa mukaisesti välttelivät konflikteja ja ateriansa nautittuaan poistuivatkin pöydästä ennen tilanteen eskaloitumista.

Erinomaisten kattausten jälkeen oli viimeistenkin oppilaiden aika laittaa ykköset yllensä ja valmistautua illan tanssiaisiin. Pukeutumiseen oli panostettu paljon sekä yksilöllisesti että tuvittain – parhaiten pukeutuneelle oli luvassa palkinto! Pukeutuminen oli viety niinkin pitkälle, etteivät tuvat tyytyneet jäämään vain omiin väreihinsä, vaan nähtiin mahtavia imitaatioita mm. suojeliuksista, professori Oravesta, sekä myös kammottavasta ja pelottavasta Bellatrix Lestrangesta! Loppuilta ja yö meni noitien ja velhojen tanssiessa ja lukuisia kermakaljoja juoden – saattoivatpa jotkut uskaliaimmista päätyä maistamaan aina niin arvaamattomia joka maun rakeitakin!

Paluu Tylypahkasta

Tanssien jälkeinen päivä tiesi paluuta karuun arkeen. Mutta ei ennen palkintojen jakoa. Ei liene lainkaan yllättävää, että Kalkorroksen tehtävistä selviytyivät parhaiten nimenomaan luihuiset! Voittavaan luihuisryhmään kuuluivat Lauri Aine, Iiro Hasari, Peter Partanen ja Axel Rosengren. Parhaan asun voitto sen sijaan meni rohkelikkovelholle, jonka voittoasuun kuului olalla komeillut pöllö! Onnea kaikille voittajille! Tylypahka-laivan viimein rantautuessa Turuahoon oli kaikkien hyväksyttävä mahtavan risteilyn jälkeen jatkuva arkinen puurtaminen, jotta voisi kehittyä aina vain mahtavammaksi taikuuden ammattilaiseksi.

 

 

Kategoriat: Artikkelit