Työnhaun perusaskeleet

Teksti: Janne Koskenniemi, kuvat: Paragraaffi

Ulkona leijailevat lumihiutaleet kohti maata valmiina muodostumaan varpaat kasteleviksi sohjolätäköksi. Moni nauttii ”kunnon talvesta”, mutta osa ihmisistä haluaisi jo kirmaamaan kesänurmikoille. Osalla ihmisistä kesä on mielessä muulla tavalla ja he viettävät tunteja tietokoneidensa äärellä epätoivoisesti suunnitellen kesäänsä. Tämä joukko ovat kesätyönhakijat.

Hait työtä sitten vain kesäksi tai pidemmäksi aikaa, on työnhaun prosessi aina suurin piirtein samanlainen: luet hakukuulutuksia, päivität ansioluettelon ja teet hakemuksen. Helpottaaksemme tätä taakka olemme Paragraaffilla koonneet perusvinkkejä edellä mainittuihin seikkoihin. Ohjeet ovat aika perustasoisia ja pidemmät vinkkilitaniat löydät Paragraaffin blogista (https://www.paragraaffi.com/blogi)

  1. Hakukuulutus

2 pointtia:
1. Ota selvää mitä vaaditaan, mitä toivotaan ja mikä on eduksi
2. Ongi tietoosi mistä saat lisätietoa tehtävästä ja työnantajasta

Hakukuulutuksesta sinun tulisi siis saada poimittua kaksi listaa: lista vaatimuksista ja lista asioista, jotka ovat hyödyksi tehtävässä.

Hakukuulutuksen laatineilla henkilöillä voi olla mielessään täysin tarkka kuva siitä millaisia kandidaatteja he olettavat saavansa. Tällöin hakukuulutus on erittäin rajattu ja kuulutuksessa edellytetään paljon ja odotetaan tai katsotaan eduksi vähemmän asioita. Joskus kuitenkin työnantajallakaan ei ole tarkkaa kuvaa siitä mitä rekrytoitavalta henkilöltä odotetaan. Tällöin moni asia on sovittavissa tai tehtävä muotoutuu hakijan taitojen perusteella.

Voi myös olla, että nämä “nice to have”- tyyppiset ominaisuudet eivät liity suoraan työnkuvan varsinaisen kovan substanssiosaamiseen vaan niillä halutaan kartoittaa hakijan persoonaa sekä sitä, mitä kaikkea uutta voit tuoda mukanasi organisaatioon.

Kunnollinen taustatyö antaa sinusta asiantuntevan kuvan ja helpottaa rekrytoijan päätöksentekoa. Paras hakija ottaa selvää millaiseen työpaikkaan hän on tulossa, miten hänen opintonsa, työhistoriansa ja harrastuksen sopivat haetun tehtävän vaatimuksiin sekä kykenee tuomaan esille miksi hän hakee juuri kyseistä paikkaa sekä miksi juuri hän on paras tehtävään.

Hakukuulutuksen lisäksi tarkempaan tarkasteluun kannattaa ottaa kaikki materiaali mitä työnantajasta on saatavilla. Kotisivut, edellisten avoimien paikkojen hakukuulutukset ja sosiaalisen median sivut sekä LinkedIn antavat tietoja siitä mitä rekrytoiva taho on tehnyt, tekee ja mihin suuntaan he ovat kulkemassa.

LinkedInin kautta sinulla on mahdollista löytää yhteyksiä työnantajaan. Jos olet jo luonut LinkedIn-profiilin – tottakai olet – voit löytää omasta verkostostasi yhteyksiä työnantajaan. Monesti esimerkiksi omissa verkostoissasi voi olla henkilöitä, jotka osaavat sanoa kyseisestä työnantajasta tai tehtävänkuvasta enemmän kuin löydät itse tietoja. Sinulla tai kaverillasi voi jopa olla tuttuja, jotka työskentelevät tai ovat työskennelleet kyseisellä työnantajalla. Nämäkin kortit kannattaa aina kääntää!

  1. Ansioluettelo

4 pointtia:
1. Vain haettavan tehtävän kannalta relevantit asiat mukaan
2. Ensimmäinen kolmannes kiinnittää huomioon
3. Oma persoona saa tulla esille
4. Panosta myös ulkonäköön, mutta älä tee sitä luettavuuden kustannuksella
Muista mikä on ansioluettelon tehtävä. Moni luulee, että ansioluettelon ensisijainen tehtävä on esitellä koko työurasi ja kokemuksesi, selittää työurasi valintoja tai kertoa miten harrastuksistasi saatu kokemus on oikeasti arvokasta. Ei.

Ansioluettelolla on kaksi tehtävää: saada sinut haastatteluun ja tiiviisti sekä jäsennellysti kertoa työ- ja opintohistoriastasi.

Ansioluettelosi tyylin tulee matchata hakemaasi tehtävään ja työnantajaan. Moni perinteinen työnantaja arvostaa hillittyjä ansioluetteloita kun taas esimerkiksi luovilla aloilla arvostetaan visuaalisuutta.

Hyvän ansioluettelon ensimmäinen kolmannes on tärkein. Suomessa luetaan ylhäältä alas, vasemmalta oikealle. Tämä yksinkertainen seikka jää joskus huomioimatta varsinkin kun ansioluetteloa rakennetaan visuaalisuus edellä. Ensimmäisen kolmanneksen tehtävä on kertoa nopeasti kuka olet ja miksi rekrytoijan pitäisi lukea ansioluettelo loppuun. Alussa tulisi lukea nimi, yhteystiedot, syntymäaika, linkedin-profiilin osoite sekä lyhyt kuvaus osaamisestasi.

Sinulla on käytettävissäsi vain rajattu määrä tilaa, jossa kertoa olennaiset asiat. Ansioluettelo on kuin 30 sekunnin hissipuhe, jonka tehtävä on vakuuttaa rekrytoija päästämään sinut jatkoon. Älä siis täytä ansioluetteloasi asiaan kuulumattomilla tehtävillä vain, jotta saisit ansioluetteloosi pituutta. Älä luule, että ansioluettelon pituus olisi sen arvon mitta.

Ei liene salaisuus, että rekrytoijilla ja varsinkin työnantajilla on kiire rekrytointien kanssa. Tästä syystä ansioluetteloiden perkaamiseen käytetty aika halutaan minimoida. Tehtävää kohden ansioluetteloita voi tulla kymmeniä tai satoja. Tästä syystä tiivis ja selkeä ansioluettelo on paras.

Pelkkä vuosiluvulla töiden ja koulutusten järjestäminen ei riitä. Merkitse työkokemuksiin ja koulutuksiin vähintään kuukausi ja vuosi. Monia lyhyitä pätkiä tehneen ansioluettelosta voi olla vaikea saada selvää milloin mikäkin työ on päättynyt ja milloin uusi on alkanut. Pyri sisällyttämään työkokemustesi ja koulutustesi listaukseen myös tiivis ja selkeä kuvaus mitä olet työssäsi tehnyt. Kerrot relevantista työkokemuksistasi myös hakemuksessa, joten ansioluetteloon sinun ei tarvitse satuilla turhan pitkiä pätkiä.

Kaikessa kokemusten ja taitojen esille tuonnissa sinun tulee muistaa se, että on sinun vastuullasi esittää asiat oikeassa valossa. Jokainen seikka tulee olla helposti ja nopeasti löydettävissä, selkeästi arvioitavissa ja tartuttavissa. Tartuttavissa oleva tarkoittaa sitä, että taitojen ja kokemuksen tulee olla kvantifioitavissa, asetettavissa asteikolle ja helposti arvioitavissa.

  1. Hakemus

4 pointtia
1. Osoita hakemuksesi aina vain hakemaasi tehtävään
2. Tuo esille miksi osaamisesi sopii tehtävään
3. Tuo esille miksi sinä ihmisenä sovit työhön ja työyhteisöön
4. Tuo esille motivaatiosi

 

Työnhakutilanteessa hakemuksia tulee tehtyä monta. Silloin mieleen voi juolahtaa tehdä yksi kaikkeen sopiva pohja. Todellisuudessa tällaiset työhakemusspammaukset erottuvat joukosta, eikä sillä kaikkein mairittelevimmalla tavalla. Voit kirjoittaa joitakin kappaleita valmiiksi, mutta sinun tulee aina kohdistaa hakemus hakemaasi tehtävään. Miksi työnantaja ottaisi juuri sinut kun selvästi et halua vain heille?

Hakemuksen optimaalinen pituus on yksi sivu riippumatta siitä haetko entry-level-paikkaa vai senior-paikkaa. Edelleenkään työnantajilla ei ole aikaa lukea koko elämäntarinaasi, vain parhaat ja relevanteimmat palat.

Hakemuksen kielen tulee matchata hakemasi tehtävän työnantajan kieleen sekä työtehtävään. Älä puhuttele rekrytoivaa tahoa kuin parasta kaverisi, mutta vältä myös liiallista formaalisuutta. Hakemuksesta saa näkyä pilkahdus persoonaasi, mutta muista että kirjoitat mahdollisesti tulevalle pomollesi etkä Jodeliin.

Vaikka kyse on töihin hakemisesta, on kyse myös myynnistä. Älä myy itseäsi huonona tuotteena vaikka työ- tai opintourasi ei ole täydellinen. Ole rehellinen, mutta älä anna turhaan panoksia ampua hakemuksesi alas. Työnhakutilanteessa hakijat ovat luonnollisesti fokuksessa. Työssä kuitenkin on myös kyse organisaation osana olemisesta. Työnantajat etsivät parhainta mahdollista osaaja tehtävään, mutta myös parasta ihmistä organisaatioon. Todista, että sovit tehtävään parhaiten ja olet ihminen, josta myös pidetään.

Motivaation osoittaminen on yllättävän hankala tehtävä ja moni jättää koko osion hakemuksistaan pois. On totta, että varsinkin entry-level-positioissa niin raha kuin työkokemus ovat tärkeitä motivaattoreita työnhakijalle, mutta valitettavasti työnantajat asettavat muitakin vaatimuksia valinnalle kuin kiinnostuksen rahaan ja hakijan kokemusmaailman kartuttamisen.

Sinulla on hakemuksessasi muutaman kappaleen verran tilaa kertoa miksi juuri sinun aiempi kokemuksesi, koulutuksesi ja persoonasi ovat sopivimmat tehtävään. Kun olet ottanut selvää tehtävän vaatimuksista ja työnantajasta, tulee sinun liittää oma kokemuksesi osaksi vaatimuksia. Olet jo luetellut ansioluetteloosi tiiviisti mitä olet tehnyt.

Sinulla voi olla työ- ja opintohistorian lisäksi harrastustoiminnasta kertynyttä kokemusta, jota voit käyttää hakemuksessa hyväksi. Harrastusten kautta voit tuoda esille omaa personaasi, sekä monipuolistaa omaa historiaasi. Harrastuksetkin tulee toki liittää osaksi hakukuulutuksen vaatimuksia ja ne tulee mainita jos ne ovat relevantteja. Netflixin katselu ja kirjojen lueskelu eivät varsinaisesti kerro sinusta juuri mitään tai tuo esille omaa erinomaisuuttasi.

  1. Lopuksi

Työnhaku on jännittävää, stressaavaa, mutta myös antoisaa aikaa. Se kannattaa tehdä pieteetillä, mutta siitä ei kannata ahdistua niin paljoa, että into uusista seikkaluista latistuisi. Toivottavasti yllä olevat ohjeet antavat vinkkejä päihittää pahimmat writers blockit ja hioa omat hakuasiakirjat kuntoon.

Yllä oleva ohjeistuksen tarkoitus ei ole olla kiveen hakattu totuus, mutta monen seikan voivat rekrytoijat ympäri Suomea allekirjoittaa. On sinun tehtäväsi valita miten noudatat ohjeita. Työn haussa ei ole tärkeintä toteuttaa meidän HR-ihmisten toiveita, vaan tuoda oma osaamisesi ja persoonasi esille hyvässä paketissa. Omalla tavallasi.

Kategoriat: Artikkelit