Hallituksen palsta: Pykälä – pelkkä bileluola vai jotain muuta?

  1. Ison tavarahissin ovet suljetaan ja hissi alkaa suunnata ylöspäin kerros kerrallaan. 2. Mihin ihmeeseen meitä oikein viedään? 3. Hissi kolahtaa, mutta jatkaa suuntaansa ylöspäin. Epäluuloisia katseita vaihdetaan. 4. Musiikki ja puheensorina alkaa voimistua. Jännitys alkaa tiivistyä. 5. Joku tempaisee hissinoven auki ja näkymä ihmisiä täynnä olevaan kerhohuoneistoon aukeaa. Tervetuloa Pykälään!

 

Maanantaina 29.8.2016 olin itse samassa tilanteessa – väistötiloissamme Casalla tosin. Sali täynnä täysin vieraita ihmisiä, musiikki pauhasi ja eri tyypit ottivat sähköpostiosoitteita ylös ja esittelivät toimintaansa. Ei siinä tiennyt Pohjanmaan poika, mihin sitä olisi vielä ryhtymässä.

 

Bileitä bileiden perään, joita seuraavat sitsit, sitsit ja sitsit. Kuitenkin enemmän ja vähemmän railakkaiden tapahtumien lisäksi Pykälällä on tarjota paljon muutakin mm urheilun, excujen ja työnhakuiltojen merkeissä. Pykälältä löytyy paljon aktiivisia kerhoja, joista tuoreimpana mainittakoon PCC lautapeli-iltoineen ja muine tapahtumineen. Mikäli pykälästä ei löydy haaveilemaasi toimintaa, voit perustaa täten myös täysin uuden kerhon. Viime keväänä sain olla myös todistamassa, kun phuksit päättivät järjestää itse itselleen phuksivuoden päätöstapahtuman. Tapahtumien järjestäminen ei siis välttämättä vaadi kerhoa tai toimikuntaa taustalle. Nykäise kaveria hihasta, laita viestiä hallitukselle ja uskalla luoda jotain uutta. Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua?

 

Pykälän laajan toiminnan ja isot tapahtumat mahdollistavat ikiomat kerhotilat. Ilman omia tiloja monipuolisten kerhojen toiminta tai huikean Spexin toteuttaminen ei olisi mahdollista. Tämä ei ole jokaiselle tiedekunta- ja ainejärjestölle arkipäivää. Onkin syytä muistaa tämä ja arvostaa sitä mitä meillä on. Tämä tahtoo monelta pykälistiltä unohtua aamuyöstä lyödessään nyrkillä vessan oveen tai heittäessään tölkkinsä maahan. Haluaisinkin muistuttaa, että juuri rempatuista tiloista huolehtiminen onkin meidän kaikkien kontolla.

 

Kuitenkin nämä yli 450m2 kokoiset, juuri viime vuonna rempan jäljiltä valmistuneet, tilat ovat suuren osan aikaa täysin tyhjillään. Tämä on sääli, kun tietää ettei monellakaan järjestöllä ole näin hulppeita tiloja. Pykälisti muista siis hyödyntää juuri sinua varten parannellut kerhotilat. Tiesitkö edes, että pykälästä löytyy sauna, mikä on myös varattavissa?

 

Miten pääsen kerhotiloihin tapahtumien ulkopuolella?

  • Oman avaimen saat toimistolta 10e panttia vastaan
  • Sillä pääset pykälään klo 7-23 välisenä aikana
  • Varauskalenterista voit tarkistaa varaustilanteen http://pykala.fi/yhdistys/tilat/varauskalenteri/
  • Alle 10 pykälistin ryhmä voi käyttää tiloja vapaasti varaustilanteen puitteissa
  • Tätä suurempien ryhmien täytyy aina tehdä varaus tilavastaavan kautta
  • Myös yksityistilaisuuksien järjestäminen on mahdollista

 

Nähdään Pykälässä!

 

Santeri Aila

Kategoriat: Yleinen