HYY ja HELP-vaalirengas

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) edustaa yhteiskunnallisella tasolla kaikkia yliopiston opiskelijoita. Pykälällä on perinteisesti ollut vahva edustus HYYn hallituksessa, edustajistossa ja talouspaikoilla. HYYn kautta on mahdollisuus tutustua koko yliopistoa koskeviin päivänpolttaviin kysymyksiin ja saada oma äänensä kuuluviin Pykälän edustajana.

Kaikkien Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhteisesti HYYn kautta omistama HYY Yhtymä hallitsee huomattavaa kiinteistöomaisuutta Helsingin keskustassa ja sen yritystoiminta koostuu kiinteistöalan ohella hotelli-, ravintola-, kustannus- ja verkkomedia-alasta sekä sijoitustoiminnasta. Mm. Vanha ja Uusi ylioppilastalo sekä lounasravintola- ja kahvilaketju Unicafe kuuluvat HYY Yhtymän omistukseen. Oikeustieteen opiskelijoiden edustusta sekä puolueetonta ja asiapitoista tietämystä tarvitaan kaikkien näiden eri liiketoimintayksiköiden hallituksissa.

HYYn korkein päättävä elin edustajisto valitaan joka toinen vuosi suoritettavilla vaaleilla. Pykälä on perinteisesti muodostanut vaalirenkaan lääketieteen-, eläinlääketieteen- ja hammaslääketieteen opiskelijoiden kanssa. Pitkäaikaisen yhteistyön pohjalta on muodostunut puoluepoliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä HELP (HLKS, EKY, LKS, Pykälä ja Justus).

HELP – Pykälistin ääni ylioppilaskunnassa
HELP on puoluepoliittisesti sitoutumaton oikeustieteen ja eri lääketieteen alojen tiedekuntajärjestöjen edustajistoryhmä HYYssä sekä vaalirengas edustajistovaaleissa. HELP pyrkii vaikuttamaan kansalliseen opiskelijapolitiikkaan ja ajaa taustajärjestöjensä jäsenten etuja HYYssä ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa (SYL). Toiminta on kuitenkin muutakin kuin pelkkää edustajien edustajistopolitiikkaa. Mukana toiminnassa voi olla, vaikka ei olisikaan itse  varsinainen edaattori. HELPn toimintaan voi tulla mukaan milloin vain, ota yhteyttä puheenjohtajistoon ja tule mukaan!

Lisäksi HELP järjestää myös juhlia ja tutustumistilaisuuksia, kuten HELPPO-keskiviikkoa, joihin toki kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoja HELPn nettisivuilta http://helphyy.fi ja Facebook-ryhmästä: www.facebook.com/helphyy

© 2024 Pykälä ry
webDesign: Mekanismi »