Olet täällä: Etusivu / / 8 askelta unelmaduunin nappaamiseen

8 askelta unelmaduunin nappaamiseen

21.8.2017 10:20: Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

 

 

 

Katsoin Paragraaffin tänään
toivoin ettei siellä ois
mun hakemia paikkoja
toivon rippeet pyyhin pois.
Noin neljäsataa kollegaa
hakee samaa paikkaa mun kaa.
Hakukliseet toistuvat
ja HR:ää hajottaa.
Kuinka mä nyt voin massasta erottuu
kun tarkkaan harkitut sanani sumuttuu.
Voi kunpa HR näkisi mun tekstin taa
eikä enää tarvitsis töiden perässä laulaa.
 

Näin kauniisti ja repivän murheellisesti laulaa Youtube-nimimerkki laageri kappaleessaan Oikkarin kevät. Kuulostaako tutulta? Ei ihmekään. Vaikka oikkareiden mahdollisuudet työllistyä omalle alalle ovatkin verrattain hyvät, iskee yhdelle jos toisellekin lyriikoiden mukainen epätoivo työhakemusten määrän kasvaessa nopeammin kuin tiedekunnasta kerätyt nopat. Me Paragraaffilla välitämme vuodessa satoja juridisen alan työpaikkoja ja työllistämme kauttamme nuoria ammattilaisia läpi koko juridisen työkentän. Entä sitten, kun se unelmien työpaikka osuu Oikkaripörssistä silmiin ja kauhukuvat neljästäsadasta opiskelijatoverista hakemassa samaa paikkaa iskevät tajuntaan? Miten välttää hakukliseet, millä erottua massasta tai välittää viesti HR:lle et hei, mä oon just se tyyppi jota te etsitte? Alla meidän vinkit onnistuneeseen työnhakuun ja -hakemukseen!

 

Perusjutut

  1. Lue työpaikkailmoitus läpi huolellisesti ja vastaa pyydettyyn. Jos hakemukset pyydetään pdf-muodossa, älä lähetä niitä word-tiedostona. Jos mukaan pyydetään virallinen opintosuoritusote, älä lähetä sitä epävirallisena. Ja jos CV:ssä pyydetään kertaamaan vain relevantti työkokemus, ethän vaan mainitse sitä 9. luokan TET-harjoittelua Prisman lihaosastolla.
  2. Keep it short. Vapaamuotoisen hakemuskirjeen tulisi lähtökohtaisesti mahtua väljästi yhdelle A4:lle ja CV kahdelle. Lisäinformaatiota ja ammattimaisuutta voit viestiä linkkaamalla oman LinkedIn-profiilisi ansioluetteloosi. Tiivistä hakemukseesi nimenomaan kyseisen position kannalta vahvuutesi ja aiempien työnkuviesi edut haetun toimenkuvan kannalta. Kerro työnantajalle, miksi heidän pitäisi palkata juuri sinut, äläkä miksi sinä tarvitset juuri tätä työpaikkaa.
  3. ”Olen eritäin tarkka ja huolellinen, ja tuotan kieli opillisesti virheetöntä tekstiä”. Pyydä jotakuta ulkopuolista lukemaan hakemuksesi ja CV:si läpi, omille virheilleen kun on kovin sokea ja kielioppivirheet voivat helposti maksaa sinulle yhden haastattelukutsun.
  4. Asiallinen CV-kuva. Tähän ei bilekuvia, selfieitä, lemmikkejä tai muita ihmisiä samaan kuvaan. CV ei toimi Tinder-profiilinasi, mutta kuvaton hakemus ei ikävä kyllä myöskään jää mieleen.

 

Lisäpisteitä

  1. Panosta hakemuksesi ulkoasuun. Työnantajat käyvät läpi todennäköisesti kymmeniä hakemuksia samaan työpaikkaan. Harkitulla värienkäytöllä, persoonallisella (mutta asiallisella) CV-kuvalla tai tiivistämällä ydinosaamisesi graafiseen muotoon kiinnität lukijan mielenkiinnon myös itse sisältöön.
  2. Älä vain kertaa ilmoituksessa mainittuja ominaisuuksia hakemuksessasi. Pyri havainnollistamaan etsittyjä ominaisuuksia konkreettisin esimerkein – miten olet hyödyntänyt ongelmanratkaisutaitojasi elävässä elämässä? Oletko saanut huomionosoituksen työstäsi tai näkyykö hyvä esiintymistaitosi jonkin harrastuksesi kautta? Copypaste työpaikkailmoituksen sisällöstä ei vakuuta.
  3. Personal branding on nyt rekrytoinnin kuuminta hottia. Mielikuvista huolimatta tämän toteuttaminen ei vaadi vuosien työkokemusta tai huikean syvällistä itsetutkiskelua, vaan kykyä tunnistaa omat vahvuutensa ja tuoda ne työnantajan näkökulmasta mielenkiintoisena kokonaisuutena esiin. Oletko sinä sinnikäs taistelija, joka neljännen yrityksen jälkeen saavutti unelmansa oikiksesta, tavoitteilleen omistautuva opiskelija jonka keskiarvo puhuu puolestaan, vai ilopilleri, joka parantaa jokaisen työyhteisön jäsenen päivää ja työsuoritusta? Näiden asioiden pohtiminen tuo paitsi syvyyttä hakemukseesi, myös auttaa erottumaan haastattelussa tyyppinä, joka tuntee omat vahvuutensa ja mitä annettavaa hänellä olisi työlle.

Villi kortti

  1. Soita työnantajalle. Osoita kiinnostuksesi kysymällä yhteyshenkilöltä työnkuvan kannalta oikeasti relevantteja kysymyksiä ja tuoden hillitysti itseäsi esille näihin kysymyksiin liittyen, mutta älä vie hänen aikaansa vain puhuaksesi itsestäsi. Oikein pelattu puhelinaika voi saada sinut jäämään positiivisella tavalla rekrytoijan mieleen muiden hakijoiden joukosta.

Työnhaustasi teet vielä helpompaa tilaamalla parhaat hakuvinkit ja työpaikat Momentti-uutiskirjeemme kautta sekä rekisteröitymällä CV-pankkiimme, jolloin me soitamme sinulle kun sopiva työpaikka kilahtaa kohdalle. Myös meille jätetyssä hakemuksessa kannattaa pitää mielessä yllä listatut vinkit. ???? Me PG:ltä toivotamme huikeaa alkavaa syksyä kaikille uusille ja vanhemmille opiskelijoille, sekä superisti tsemppiä työnhakuun – me olemme täällä teitä varten!

 

Sofia Rahikainen
Paragraaffin toimitusjohtaja
sofia.rahikainen@paragraaffi.fi
www.paragraaffi.fi

Kommentoi