Olet täällä: Etusivu / / Astetta erilaisempi Alppimatka

Astetta erilaisempi Alppimatka

14.2.2016 19:34: Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Sunnuntai-aamuna 17.1.2016 kello 4:00 Helsinki-Vantaan lentokenttä oli vielä uninen. Paikalle olivat löytäneet kuitenkin 54 rinnerikollista, osa suoraan samoilla silmillä, osalla taas takanaan muutaman tunnin yöunet. Reissu oli tänä vuonna suurempi kuin koskaan ja kohteeksi oli valikoitunut valtaosalle tuntematon Andorran Vallnord, vuoristokylä Pyreineiden kupeessa. Matka kohti uutta ja tuntematonta alkoi.

Barcelonaan saavuttuamme matka jatkui bussilla kohti Andorraa. Perinteiset bussitarinat kaikuivat mikrofonissa ja Morganin korvasi tänä vuonna Sangria. Reilu kolme tuntia bussissa istumista sai onneksi arvoisensa päätöksen ja matka hyvän alun, sillä hotellilla meitä odotti tapas-henkinen tervetuliaisvälipala. Hiihtokouluksi nimetty retkuryhmä ja muut innokkaimmat laskijat suuntasivat jo suoraan hotellille päästyään rinteeseen kartoittamaan tulevan viikon maisemat. Osa porukastamme lähti tutustumaan kohteen pääkaupunkiin, Andorra la Vellaan ja pieni ryhmä oli myös jäänyt tutustumaan Barcelonaan ja paikalliseen jalkapallokulttuuriin Camp Nou’ssa. Jokaiselle jotakin.

12722329_10153892322117836_1449047787_o

Jo ensimmäisten päivien aikana ero Alppeihin kävi selväksi. Andorra on kuin sekoitus Ranskaa ja Espanjaa. Huolettomuus kuvaisi hyvin matkakohdettamme Vallnordia. Saamaansa informaatioon piti suhtautua aina tietyllä varauksella ja vastoinkäymisiin huumorilla. Myös edullisuus ilmensi matkakohdettamme mainiosti. Andorrassa on hyvin alhainen arvonlisävero, mikä lämmitti rinnerikollisten mieltä. Tuopin hinta oli kolmen euron paikkeilla, viinilasin taas sai kahdella eurolla. Viereisessä hotellissa söi neljän ruokalajin illallisen 15 eurolla. Shoppailusta nauttivaa retkua taas riemastutti varsin edullinen Mango-outlet ja Andorran muut vaatekaupat.

Andorra myös yllätti mahtavalla lumitilanteellaan ja auringonpaisteellaan. Eurooppaa on piinannut huono lumitilanne jo useamman vuoden ajan, ja Andorra on tällä hetkellä Keski-Euroopan kohteista se lumivarmin. Retkun ei onneksi tarvinnut pettyä. Rinteet olivat Arcaliksen hiihtokeskuksessa upeassa kunnossa, eikä iltapäivän sohjosta ollut tietoakaan. Myös sitä paljon odotettua puuteria riitti ja offareilla pystyi laskemaan hyvin.

12737070_10153892320207836_1353884585_o

Liikkuminen tapahtui skibusseilla, paikallisbusseilla sekä takseilla. Skibussit ja niiden odottelu kävi viikon aikana retkuille tutuksi. Välillä skibussi toimi kuin unelma, välillä taas täpötäysi bussi körötteli aamuvirkkujen laskijoiden ohitse jättäen retkut odottelemaan seuraavaa vuoroa. Keskiviikkona retkujen kärsivällisyyttä testattiin toden teolla, sillä hissilippujen kanssa oli suuria ongelmia. Siellä me seisoimme kello 11 aamulla, miltei 50 retkua rinteen juurella kuulemassa, ettei laskeminen kyseisessä keskuksessa onnistu. Great. Vastoinkäymiset vahvistavat, niinhän sitä sanotaan. Näin kävi meidänkin tapauksessa. Porukasta hioutui viikon aikana mitä yhtenäisin porukka, joka edusti Rinnerikollisia loistavalla meiningillä hymyissä suin.

Viikkoon mahtui huikeita iltoja niin hotellilla kuin baareissakin. Lomaviikkomme kanssa ajoittui samaan aikaan Freeride World Tour eli offarilaskun osakilpailu, jonka huikeisiin after partyihin pääsimme osallistuimaan. Kävipä jopa niin tuuri, että after partyt pidettiin perinteiseksi muodostuneen yhteisillallisen kanssa samana iltana ja vielä ravintolamme vieressä. Loppulomasta löysimme myös Cisco’s nimisen after ski ravintolan, jossa meitä hellittiin palavilla shoteilla ja Rinnerikollisia rakastavalla DJ:llä. Illan mittaan baarissa soi niin Robin kuin perinteiset alppilaulut. Meno oli huikea!

12695242_10153892318002836_1130706434_o

Viikko hujahti silmissä ja on nyt jo vain lämmin muisto talvelta. Viikko oli myötä ja vastoinkäymisissään unohtumaton. Porukka oli aivan omaa luokkaansa ja ensi vuonna luvassa on oletettavasti vieläkin suositumpi reissu. Alpit tai ei, retkut löytävät alppifiiliksen vaikka Pyreineiden vuoristokylästä. Yhteistä kaikille retkuille, niin uusille kuin vanhoille onkin rakkaus Rinnerikollisiin ja siihen yhteenkuuluvuuden tunteeseen, mitä matkoilla koetaan.

Rinnerikollisten suusta kuultua: ”Reissudarra, ikävä sitä huikeaa meininkiä.” ”Huikee reissu, RR teki lähtemättömän vaikutuksen.” ”Oli 5/5”

 

12698784_10153892322057836_1509000927_o

 

Laskuterkuin

RinneRikolliset

Follow my blog with Bloglovin