Olet täällä: Etusivu / / HYY?! Kuka, mikä, häh?!?

HYY?! Kuka, mikä, häh?!?

6.11.2018 20:10: Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli tuttavallisemmin HYY on jäänyt monelle pykälistille hieman etäiseksi verkostoksi ja moni salaa mielessään pohtii, mihin suurin ja kaunein Pykälä edes tarvitsee HYY:tä? Sitä ei kukaan vie pois, etteikö Pykälä silti olisi suurin ja kaunein, mutta kyllä, tarvitsemme HYY:tä. Meillä on aivan erinomainen opintoedunvalvonta tiedekunnassa, mutta välillä tarvitsemme suurempaa vipuvartta vaikuttaaksemme yliopistotason päätöksiin, jotka väistämättä vaikuttavat meihin. HYY vie yliopistotasolla eteenpäin opiskelijalle tärkeitä asioita ja sen asiantuntijat käyvät keskustelua mm. yliopistopalveluiden ja jo yliopiston johdon kanssa sekä varmistaa sen, että ylioppilaskunta on edustettu erilaisissa työryhmissä.

Tästä päästään kuitenkin kysymykseen, mitkä ovat näitä opiskelijalle tärkeitä asioita? Mitä HYY:n tulisi ajaa?

Näistä päätät sinä käyttämällä äänioikeuttasi HYY:n vaaleissa! Äänestys on jo toista kertaa sähköinen ja tapahtuu osoitteessa: https://vaalit.hyy.fi/

Äänestämällä voit siis vaikuttaa! Pykälällä on vaaleissa myös oma edustajistoryhmä HELP, joka ajaa edustajistossa pykälistien asiaa näissä vaaleissa seuraavin vaaliteemoin:

Sun rahat sua varten – lisää järkeä HYY:n taloudenhoitoon
HYY:n tulee käyttää varojaan niin, että niistä on hyötyä opiskelijoille tasapuolisesti kampuksesta riippumatta. HYY:n tulee myös huomioida päätehtävänsä, opiskelijan edunvalvonnan, toteutuminen ja sen kehittäminen rahankäytössään. Järkevä taloudenhoito mahdollistaa varojen käytön mahdollisimman tehokkaasti niin, että mahdollisimman moni hyötyy mahdollisimman paljon.

Ylioppilaskunnan täytyy jatkossa panostaa kestävään taloudenhoitoon. Tulevaisuudessa automaatiojäsenyys ylioppilaskuntiin poistuu ja HYY ei voi olla taloudellisesti riippuvainen opiskelijoiden jäsenmaksuista. Tämän takia jäsenmaksun laskeminen on äärettömän tärkeää. Edustajistoryhmä HELP aloitti ensimmäisenä ryhmänä kampanjoinnin jäsenmaksuttoman HYY:n puolesta.

Opiskelijan oikeusturva
HYY:n tulee tarjota jäsenilleen tukea opintoihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Opiskelijat kohtaavat vakavia ongelmia niin käytännönjärjestelyiden kuin opintojen arvioinninkin suhteen. Epätasa-arvo ja epäkohdat voivat pahimmillaan näkyä valmistumisen viivästymisenä.

Kannatamme tasa-arvoista tenttien arviointia anonymisoimalla tenttien suoritustavat. Opiskelijoilla on oikeus saada tenttitulokset tietoonsa nopeammin ja nykyisistä käytänteistä ei saa lipsua opiskelijan edun vastaisesti. Tarvittaessa HYY:n tulee olla aktiivisemmin yhteydessä yliopistoon.

Opintoneuvonta
Olemme huolestuneita siitä, millaista opiskelijan saama opintoneuvonta on nykyään. Iso pyörä ja yliopiston säästöt näkyvät nyt opiskelijoiden stressinä opintoihin liittyvinä epäselvyyksinä. Jokaisella kampuksella on opiskelijoiden määrään ja tarpeeseen nähden liian vähän henkilökuntaa joka vastaisi heidän tarpeisiinsa. Opiskelijoiden jaksaminen kärsii ja pahimmillaan neuvonnan puute ja vaikea tavoitettavuus viivästyttävät valmistumista.

Opintoneuvonnan puutteen lisäksi professioaloilla etenkin stressi ja suorituspaineet aiheuttavat paljon mielenterveysongelmia. Opiskelijoiden jaksamisesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tulisi myös pitää huolta. HYY voi yhdessä yliopiston kanssa parantaa opiskelijoiden opintoneuvontaa sekä helpottaa avun saatavuutta palkkaamalla toimijan, joka voisi ohjata opiskelijaa oikean avun piiriin.

Näissä vaaleissa Pykälän asiaa edustajistossa haluavat ajaa:

438 Aila, Santeri
439 Antonacci, Sara
440 Asp, Aapo
441 Barriskell, Daniel
442 Fallenius, Jemina
443 Heikkilä, Valtteri
444 Hieta-aho, Helmi
445 Kaarakainen, Henri
446 Laitinen, Sara
447 Larinkari, Olga
448 Lumilahti, Juuso
449 Lönnroth, Aapo
450 Markkanen, Kalle
451 Nurminen, Sammy
452 Piirainen, Sara
453 Reijonen, Sami
454 Rytky, Ami
455 Rytkönen, Olavi
456 Saari, Sakari
457 Sajakoski, Inka
458 Sassi, Lotta
459 Seppälä, Eveliina
460 Teittinen, Helinä
461 Viherkenttä, Linnea

Nostetaan Pykälän ääni entistä kuuluvammaksi edustajistossa, mutta myös HYY jatkossa entistä näkyvämmäksi meille kaikille pykälisteille!

 

Kirjoittaja: Sara Piirainen

Kommentoi