Olet täällä: Etusivu / / Mitkä ihmeen excut?

Mitkä ihmeen excut?

9.9.2016 10:10: Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Phuksiexcut ovat täällä! Excursiolla eli tuttavallisemmin exculla tarkoitetaan toimistovierailuja, joilla pääsette tutustumaan yrityksiin ja siellä työskentelevien, usein juristien arkeen. Lukukauden alussa järjestettävät phuksiexcut tuovat phukseille ensikosketuksen asianajomaailmaan, kun Suomen kärkeen kuuluvat asianajotoimistot esittäytyvät ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Phuksiexcujen jälkeen erilaisia toimistovierailuja järjestetään ympäri vuoden mitä erilaisimpiin juristin ammattiin sidoksissa oleviin ympäristöihin erilaisin kohderyhmin ja teemoin. Excuista tiedotetaan aina pykälä-infossa ja niihin saa ilmoittautua jokainen Pykälän jäsen, ellei osallistujien vuosikurssia ole erikseen rajattu.

Mitä excuilla sitten tehdään? Excut alkavat yleensä pienellä toimistoesittelyllä jossa toimiston juristit kertovat työstään tai excuilla, joilla aihe on rajatumpi, asiantuntijaluennolla kyseisestä aiheesta. Toimistoesittelyt antavat hyvän kuvan toimiston ilmapiiristä, arjesta ja sen tarjoamista uramahdollisuuksista, kun taas teemaan sidotuilla excuilla oppii varmasti uutta juridisesta aiheesta käytännön juristin näkökulmasta. Virallisemman ohjelman loppupuolella excuilla varataan aikaa kysymyksille, joten saat varmasti vastauksen kaikkeen mieltäsi askarruttavaan.

Virallisen osuuden jälkeen toimistot ovat yleensä varanneet aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle ja kanssakäymiselle hyvän ruuan ja juoman parissa. Toimiston työntekijöitä ei kannata pelätä, vaan he ovat paikalla tutustuaksensa juuri sinuun, mene siis rohkeasti juttelemaan myös toimiston henkilökunnalle! Erityisesti phuksiexcuilla ilta saattaa jatkua pitkälle yöhön, eikä sitä kannata pelästyä, onhan moni toimiston työntekijä vanha pykälisti, joka vielä haikailee opiskeluaikojen perään. Excuille pukeutumista ei tarvitse jännittää vaan siisti arkipukeutuminen riittää, ellei excutiedotteen yhteydessä muusta tiedoteta.

Pykälässä excursioiden järjestämisestä eli aikataulun ja excujen kohteiden ja aiheiden suunnittelusta, yritysten ja Pykälän välisestä yhteydenpidosta excujen osalta sekä excuilmoittautumisten käytännön toteuttamisesta, vastaa Yrityssuhdevaliokunnassa toimivat kaksi excursiovastaavaa, jotka ovat tänä vuonna Axel Gamba ja Vilma Taimisto. Jos teillä on toiveita excujen kohteiden tai aiheiden osalta tai mitä tahansa kysyttävää aiheesta, he vastaavat mielellään kysymyksiinne. Excuvastaavat tavoittaa sähköpostiosoitteesta excursiot@pykala.fi.

Mitä? Excursiot, eli toimistovierailut juridiikan alan yrityksiin ja julkisyhteisön toimijoihin

Miten pääsen mukaan? Seuraa pykälä-infoa, jossa excuvastaavat tiedottavat excuilmoittautumisista

Mitä excuilla tehdään? Tutustutaan toimistoon tai johonkin ennalta ilmoitettuun juridiseen teemaan ja nautitaan excun tarjoiluista vapaamuotoisen yhdessäolon parissa

Miten pukeudun? Siisti arkipukeutuminen tai excutiedotteen mukaisesti

Keltä saan lisää tietoa? Excuvastaavat vastaavat mielellään kysymyksiisi sähköpostiosoitteessa excursiot@pykala.fi

Kommentoi