Olet täällä: Etusivu / / Sitsijärkkäilyistä

Sitsijärkkäilyistä

3.4.2016 17:52: Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Oletko koskaan järkännyt illallista yli sadalle hengelle? Oletko koUAV 2skaan ollut töissä
baarimikkona? Entäs portsarina clubin ovella? Tai ehkä tarjoilijana raflassa? Kenties siivoojana?

Kun olet järkännyt sitsejä, voit sanoa tehneesi kaikkea tätä. Ulkoasianvaliokunta (UAV) järjestää noin kymmenet sitsit joka vuosi. Itse sitsaaminen on enemmänkin kuin tuttua hommaa monille pykälisteille, mutta se, miten kaikki todellisuudessa saadaan kasaan onkin jo eri juttu.

Sitä ei välttämättä aina tajuakkaan istuessaan pöydässä, muutaman laulun jajuoman jälkeen, että ison salin ulkopuolella häärää lähes parikymmentä tehokasta yksilöä varmistamassa, että juuri sinulla on railakkaat ja onnistuneet sitsit ja sitsijatkot.

Koko valiokunta osallistuu tasapuolisesti kaikkeen järjestelyyn, mutta joidenkin virat vaativat erityisempiä hommia. Tiedottajamme vastaa esimerkiksi valokuvaamisesta ja emännillä on kokonaan oma valtakuntansa keittiössä.

UAV1Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana tehtäväni on varmistaa, että kaikki hommat ovat kondiksessa ennen sitsejä, niiden aikana ja niiden loputtua.  Sitsien valmistelu alkaa jo monta viikkoa ennen itse h-hetkeä. Koordinoin muun muassa lipunmyynnin, teen illalle budjetin ja pöytien plaseerauksen. Varmistan, että emoilla on tarvittavat tiedot allergioista ja sitsaajien määrästä. Teen myös vuorot valiokunnalle.

Mutta mitenkäs sitten itse sitsipäivänä? Reipas valiokuntamme UAV3tulee paikalle jo monta tuntia ennen sitsien alkua. Kaikki alkaa pöytien ja tuolien järjestelyistä. Seuraavaksi pistetään pöytäliinat, servetit, aterimet ja kaikenlaiset juomalasit kondikseen. Pistämme myös alkuskumpat tarjolle. Ennen laulunjohtajan kellon soimista, tulee myös juomien ja plaselappujen löytyä pöydistä. Kun sitsit ollaan saatu aluilleen, varmistamme muun muassa, että illan aikana kaikki saavat emojen herkut eteensä ja täydennystä laseihinsa. Sitsien loputtua siivoamme pöydät ja astiat pois ja pistämme ison salin tanssikuntoon. Jakojen aikana valiokuntalaiset ovat sitten niitä baarimikkoja tiskin takana, portsareita alaovella, ja siivoojia aina siellä missä tarvitaan. Bileiden loputtua teemme vielä loppusiivouksemme, ja päätämme illan UAV:n jo traditioksi muodostuneeseen lassotanssiin.

Vaikka sitsien järkkäily onkin välillä rankaa, se on silti ehdottomasti lempiasioitani virassani. Sitsienjärkkäilyt ovat yksi suurimmista syistä, miksi valiokuntamme keskuudessa onkin niin hyvä yhteishenki, ja uav-chätti laulaa aamusta iltaan. Olemalla osana valiokuntaa, pääsee tutustumaan myös uusiin ihmisiin, sekä Pykälässä että poikkitieteellisillä sitseillä. Tämän kaiken myötä, olen oppinut ja saanut kokea enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella! Vaikka kuinka onkin kivaa välillä istua pöydässä, en vaihtaisi sekuntiakaan hetkistäni uav:laisena mihinkään.

 

UAV4

Peppi Flinkman
UAV:n varapuheenjohtaja 2016