Olet täällä: Etusivu / / Tervetuloa Pykälän blogin pariin!

Tervetuloa Pykälän blogin pariin!

1.2.2016 16:54: Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

Ensimmäinen kuukausi vuodesta on kerennyt jo vierähtää ja on ollut suuri ilo nähdä, millä innolla uudet toimijat ovatkaan tehtäviinsä tarttuneet. Olemme nyt alkuvuodesta keskustelleet hallituksen kanssa paljon siitä, miten voisimme tuoda esille Pykälän toimintaa monipuolisesti, viestiä tekemisistämme paremmin ja aikaansaada keskustelua. Yhtenä keinona päätimme kokeilla Pykälän blogin ottamista aktiivisempaan käyttöön.

Reilun 80 vuoden olemassaolonsa aikana Pykälän toiminta on kehittynyt kattamaan laajan skaalan mahdollisuuksia tehdä, oppia ja osallistua. Ei ole siis kovinkaan liioiteltua sanoa, että yhdistyksemme varmastikin tarjoaa jokaiselle jäsenelleen jotakin. Eri asia tosin on taas sitten se, miten saattaa ihmiset heitä kiinnostavan toiminnan pariin. Yhtenä tavoitteena Pykälän blogilla onkin päästää ääneen laajalti toimijoita Pykälästä sekä sen ulkoisista sidosryhmistä, ja antaa heidän kertoa omin sanoin siitä, mitä he tekevät. Toivomme tämän madaltavan kynnystä lähteä mukaan.

Parhaillaan on myös menossa useita muutoksia, jotka koskettavat Pykälää ja pykälistejä hyvinkin paljon. Näistä kerhotilojemme tuleva remontti ja yliopiston koulutusohjelmauudistukset, säästöt sekä tiedekuntarakennemuutokset vain esimerkkeinä mainitakseni. Tämä blogi tulee olemaan yksi keino pitää pykälistit ajan tasalla tästä kaikesta. Toivomme, että antamalla reaaliajassa tietoa siitä kiinnostuneille myös asioihin vaikuttaminen helpottuu ja saamme näin suuremman pykälistijoukon osallistumaan keskusteluun. Esimerkiksi yliopistolla ja tiedekunnassa Pykälän tehdessä edunvalvontaa joudumme jatkuvasti muodostamaan kantoja mitä erilaisimpiin asioihin. Jotta nämä kannat vastaisivat mahdollisimman hyvin sitä, mitä pykälistit todella ajattelevat, on palautteen antaminen ensiarvoisen tärkeää – tehtävänämme kun ei ole ajaa omaa asiaamme tai arvailla, vaan viedä eteenpäin opiskelijoiden kollektiivista ja mahdollisimman todenmukaista ääntä.

Yhdistyksellämme on pitkät perinteet, joita kunnioitetaan monin tavoin. Asioita kuitenkin voi tehdä ja jopa kuuluukin tehdä toisin, mikäli näissä totutuissa tavoissa jokin ei toimi tai jotakin muuten vain voisi tehdä paremmin. Pykälä on pykälistejä varten, meidän tulee siis tehdä toiminnastamme näköistämme. Ja tämä taas onnistuu sillä, että osallistumme aktiivisesti Pykälän toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, annamme palautetta ja kehitysehdotuksia, kysymme ja kyseenalaistamme. Tämä on myös ainoa keino viedä yhdistystämme eteenpäin.

Seuraavassa blogipostauksessa tiedotusvastaavamme Tiia kertoo hieman tarkemmin blogin ideasta.

Katariina


Katariina Järvi
Hallituksen puheenjohtaja
katariina.jarvi@pykala.fi
+358 400 483 092