Olet täällä: Etusivu / / Vappuhype

Vappuhype

24.4.2018 15:30: Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

On 2.5.2017 Kello on 8.15. Havahdut herätyskellosi ääneen ja ihmettelet hetken, mikä päivä tänään on. Mietittyäsi hieman huomaat, että tänään on ensimmäinen työpäivä vapun jälkeen. Ulkona sataa, ja on aika vaihtaa ylioppilaslakki takaisin pipoon. Kunpa voisit vain palata takaisin aurinkoiseen Pykälä-laaksoon kaikkien ihanien ihmisten ja upean vappufiiliksen ympyröimäksi, mistä olet koko vappua edeltävän vuoden unelmoinut. Mutta ei. Taas on yksi vuosi odotettavaa.

 

Onneksi aika lentää, ja kuin aikakoneella olemme taas päätyneet tähän hetkeen, aikaan ennen vappua. Aikaan ilman huolia, murheita ja velvollisuuksia. Aikaan, jolloin vesi on skumppaa, unarilounas munkkia ja oppikirjat serpentiiniä. Vappu todellakin on opiskelijan parasta aikaa!

 

Vaikka sanotaankin, että ”vapu ei lopu”, on kuitenkin myönnettävä, että tämä aika koittaa vain kerran vuodessa. On siis syytä varmistaa, että hymysi ei hyydy, vaikka kalenteri kääntyy vappupäivästä seuraavaan päivään. Pykälistillä on opiskelijavappuja elämässään keskimäärin noin viisi tai kuusi. Koko vappuviikon, tästä hetkestä lähtien, tulee Pykälässä, Otaniemessä ja muissa opiskelijoiden valloittamissa paikoissa fiilis olemaan aivan huipussaan. Kehotan kaikkia Pykälistejä siis seuraamaan tiedotusta vapun tapahtumista ja olemaan mukana omien mahdollisuuksien rajoissa kaikessa vappumeiningissä, niin Pykälässä kuin poikkitieteellisissä tapahtumissa, jo ennen vappuaattoa!

 

Vappufiilis huipentuu vappuaattona. Pykälistit aloittavat vappuaaton juhlimisen wappubooleilla Pykälässä. Tapahtuma on avoin kaikille pykälisteille, ja tarjolla on haalaritoimikunnan ruokatiimin leipomia munkkeja sekä vappufiilikseen virittävää boolia. Kyseisessä tapahtumassa jaetaan perinteiseen tapaan kunnianosoituksia, nimetään vuoden phuksi ja julkistetaan ensi syksynä aloittavien phuksien phuksikapteenit! Jännittävää…

 

 

Kun vappuaatto on potkaistu ryminällä käyntiin, on pykälistien aika siirtyä viettämään vappua hetkeksi omiin rientoihinsa. Monet haluavat mennä katsomaan Mantan lakitusta (tänä vuonna HYYn vuoro), kun taas toiset kokoontuvat kaveriporukoissa nauttimaan vapusta puistoihin, ravintoloihin ja koteihin. Illalla on aika juhlia Circuksessa poikkitieteellisissä bileissä Reino Nordinin tahdissa. Ai että! Kun Antaudun ja Kato mua silmiin tekevät lähtemättömän vaikutuksen ja jäävät pääkoppaan pyörimään, on hyvä mennä nukkumaan (lue: jatkoille), jotta jaksaa saapua Pykälälaaksoon virkeänä ja pirteänä.

 

Kun vappupäivä koittaa, on Pykälän hallitus odottamassa innokkaita vapunjuhlijoita Ulliksella, Pykälä-laaksossa. Pykälä-laakson tunnelmaa ei voi sanoin kuvailla, se täytyy kokea. Satojen ihmisten riemu, mukaansatempaava musiikki, kuohuviinien poksahdukset ja kymmenet tutut kasvot ympärilläsi antavat aihetta aitoon hymyyn. Tästä tunnelmasta nautitaan täysillä, Pykälistit, sillä mikään ei ole parempaa kuin opiskelijavappu!

 

 

Iloista vappua kaikille, nauttikaa!

 

Katja Hoppu

Pykälä ry:n tiedotusvastaava 2018

Kommentoi