Pykälä ry:n jäsenyys

Pykälä ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa perus- tai jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat. Jäsenet kuuluvat automaattisesti Suomen Lakimiesliittoon opiskelijajäseninä. Jäseneksi liittyminen aloitetaan täyttämällä tietolomake tästä linkistä. Liittymismaksu tulee suorittaa Pykälän toimistolla, ja samalla käynnillä saat mukaasi jäsenyytesi todistavan tarran. Liittymismaksu on 35 euroa koko opiskeluajalta, mutta maksu on kuitenkin uusittava kymmenen vuoden välein, mikäli opinnot jatkuvat. Jatkotutkinto-opiskelija voi liittyä jäseneksi suorittamalla 35 euron liittymismaksun uudestaan.

Seniorijäsenenä yhdistykseen voi liittyä Helsingin yliopistossa oikeustieteellisen tutkinnon suorittanut henkilö. Seniorisivuille pääset tästä.

Muista ilmoittaa, jos yhteystietosi muuttuvat! Ilmoituksen voit tehdä täällä.

Miksi jäseneksi?

 1. Mahdollisuus käyttää Pykälän upeita tiloja Sörnäisissä.
  Huoneisto on kaikkien jäsenten käytettävissä niin kokousten pitämiseen, tenttiin lukemiseen kuin elokuvien katselemiseen. Jäsenet voivat vuokrata tilaa myös yksityiskäyttöön. Avaimen Pykälään voi noutaa panttia vastaan Pykälän toimistolta.
 2. Saat käyttöösi Pykälän kurssi- ja käsikirjaston.
  Pykälän toimistolla on ajan tasalla pidettävä kirjasto, josta löytyy varsin suuri määrä tutkintovaatimukset täyttäviä teoksia.
 3. Saat jäsenlehti Inter Vivoksen kotiisi 5 kertaa vuodessa.
  Inter Vivos eli IV on Pykälän äänenkantaja, jonka tekemiseen jokainen on tervetullut osallistumaan. Lehdessä käsitellään laajasti erilaisia teemoja niin opiskelijoiden kuin vierailevien kirjoittajien näkökulmasta. Lehteä lukemalla saa myös tietoa yhdistyksen tapahtumista.
 4. Saat mahdollisuuden mm. Lakimiesliiton koulutuksen, WSOYPron ja Edilexin vapaapaikkoihin.
  Pykälällä on vuosittain tietty määrä vapaapaikkoja Lakimiesliiton kursseille. Jäsenillä on mahdollisuus hakea kurssipaikkaa.
 5. Saat mahdollisuuden yliopistolla vaikuttamiseen.
  Tiedekunnan hallinnossa toimivilla opiskelijaedustajilla on suuri rooli tiedekunnassa tapahtuvassa päätöksenteossa. Pykälän kautta nimitetään muun muassa oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston, laitosjohtoryhmien sekä eri toimikuntien opiskelijajäsenet, jotka ovat tiiviisti mukana tiedekunnassa tapahtuvassa konkreettisessa päätöksenteossa.
 6. Pykälän jäsenenä kuulut opiskelijajäsenenä Suomen Lakimiesliittoon.
  Lakimiesliiton jäsenet hyötyvät monista liiton tarjoamista eduista. Jäsenet saavat muun muassa Lakimiesuutiset suoraan kotiin kannettuna. Lakimiesliiton jäsenyys on opiskeluaikana maksuton.
 7. Pargraaffi Oy:n palvelut ovat käytettävissäsi.
  Paragraaffi Oy:n kautta toimii opiskelijoiden työnvälitys, Oikkaripörssi.
 8. Pykälän toimiston muut palvelut ovat käytettävissäsi.
  Toimistolta voi ostaa Pykälän ja kerhojen haalarimerkkejä sekä Pykälä-tuotteita. Toimiston tietokoneet ja kopiokone ovat vapaasti kaikkien jäsenten käytettävissä.
 9. Sinulle aukeaa kaikki hauska Pykälän tarjoama toiminta sekä jäsenedut.
  Pykälässä järjestetään lukematon määrä erilaisia tapahtumia: sitsejä, kulttuurivierailuja, urheilua, ekskursioita, seminaareja, keskusteluiltoja ja poikkitieteellisiä bileitä. Syksyisin jäsenillä on mahdollisuus olla suunnittelemassa ja toteuttamassa spexiä. Lisäksi Pykälän tarraa vilauttamalla saat erilaisia rahanarvoisia jäsenetuja.
 10. Saat kavereita, kokemuksia, mahdollisuuksia – opiskelijaelämän!
© 2021 Pykälä ry
webDesign: Mekanismi »