Pykälän kirjasto

Pykälän toimistolla sijaitseva kirjasto palvelee jäseniä toimiston aukioloaikoina. Kurssikirjojen laina-aika on lainauspäivästä kyseisen oppiaineen seuraavaan tiedekunnan tenttipäivään. Muiden kuin tenttikirjojen lainausaika on kaksi kuukautta. Alta löydät kirjaston tarkemmat säännöt, tutustuthan niihin ennen lainaamista!

Kirjaston ylläpidosta vastaa opintovaliokunnan kirjastovastaava. Lainattavissa olevista kirjoista on laadittu kirjalista. Lista sisältää tiedot kaikista kirjaston valikoimissa olevista kirjoista. Lainaustilanteen saat selville uudesta sähköisestä kirjastostamme täältä.

Kirjaston toistaiseksi voimassa olevat järjestelyt toimiston ollessa muilta osin suljettuna (päivitetty 5.3.2021)

Ohessa ohjeet kirjaston hyödyntämiseen yhdistyksen toimiston ollessa muilta osin suljettuna. Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Ensimmäiset noutoajat ovat ensi viikon keskiviikkona 10.3.2021.

Halutessasi lainata kirjoja Pykälän kirjastosta, toimi näin:

  1. Tarkista tarvitsemasi kirjan lainaustilanne sähköisestä kirjastostamme
  2. Täytä kirjojen varauslomake (lue lomakkeen ohessa olevat ohjeet tarkasti)
  3. Saavu paikalle täsmällisesti sinulle varattuna noutoaikana (käytä noutaessasi kasvomaskia ja vältä ylimääräisiä kontakteja)

Varaamasi kirjat kerätään valmiiksi noudettavaksi. Kirjaston kirjojen noutoajat ovat keskiviikkoisin kello 18-19 välillä. Järjestelyn suosiosta riippuen tätä aikaväliä voidaan tarvittaessa pidentää.

Sinulle ilmoitetaan tarkka henkilökohtainen noutoaika viimeistään noutoviikon tiistaina saapuvassa vahvistusviestissä. Kirjoja ei voi noutaa muina ajankohtina. Näin varmistamme ylimääräisten kontaktien minimoinnin.

Toistaiseksi voimassa olevan järjestelyn aikana tehtyjä lainoja koskevat normaalit Pykälä ry:n kirjaston säännöt sillä poikkeuksella, että lainat erääntyvät aikaisintaan sulkutilan päätyttyä.

Mikäli sinulla herää järjestelyistä kysyttävää, voit olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen tiedotusvastaava@pykala.fi.

Pykälä ry:n kirjaston säännöt

1. Käyttöoikeus

Kirjasto on yhdistyksen jäsenten käytettävissä maksuttomasti ja he voivat lainata kirjoja näissä säännöissä määrätyin ohjein.

Kirjoja lainatessaan käyttäjä sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä.

2. Lainaaminen ja palauttaminen

Kirjoja saa lainata vain toimiston AUKIOLOAIKOINA. Kaikkien kirjojen laina-aika on kaksi kuukautta lainauspäivästä lukien.

Kirjaston käyttäjä saa pitää lainassa korkeintaan kymmentä (10) kirjaa kerrallaan ellei suuremmalle lainausmäärälle ole perusteltua syytä.

3. Lainan uusiminen

Lainoja ei ole mahdollista uusia.

Saman kirjan voi lainata uudestaan aikaisintaan palautuspäivää seuraavana toimiston aukiolopäivänä.

4. Myöhästymismaksu

Mikäli lainaaja ei palauta lainaamaansa kirjaa myöhästymismuistutuksessa määrättyyn päivään mennessä, hänen maksettavakseen lankeaa kymmenen (10) euron myöhästymismaksu/kirja.

Sakkoa voi kuitenkin kertyä enintään neljäkymmentä (40) euroa.

Myöhästymismuistutuksessa määrättävä seuraamukset langettava päivä on vähintään viikon mittaisen ajanjakson päästä myöhästymismuistutuksesta laskien.

Myöhästymismaksun tarkoitus on saada kirjaston käyttäjät palauttamaan lainat ajallaan.

5. Aineiston katoaminen tai vahingoittuminen

Lainaaja on henkilökohtaisesti vastuussa lainaamistaan kirjoista. Jos lainattu kirja katoaa, yhdistyksen hallitus voi velvoittaa lainaajan korvaamaan kirjan joko maksamalla siitä käyvän hinnan tai hankkimalla uuden tilalle. Jos kirja turmeltuu tavalla, jota ei voida katsoa kulumiseksi, on lainaajan korvattava vahinko yhdistyksen hallituksen harkinnan mukaan.

6. Käyttöoikeuden menettäminen

Mikäli lainaaja ei palauta lainaamaansa kirjaa myöhästymismuistutuksessa määrättyyn päivään mennessä, hän menettää lainausoikeutensa.

Maksamalla myöhästymismaksunsa lainaaja saa lainausoikeutensa takaisin.

Mikäli lainaaja rikkoo näitä sääntöjä, yhdistyksen hallitus voi poistaa henkilöltä lainausoikeuden. Lainauksista aiheutuvat riidat käsittelee yhdistyksen hallitus.

© 2021 Pykälä ry
webDesign: Mekanismi »