Häirintäyhdyshenkilöt

Jokaisessa Pykälän tai Pykälän kerhon tapahtumassa on kaksi nimettyä häirintäyhdyshenkilöä. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävä on olla tapahtumassa kävijöille saatavilla, mikäli tapahtumassa kohtaa häirintää, epäasiallista käytöstä tai muunlaisen ongelmatilanteen. Häirintäyhdyshenkilöiltä saa tukea, ja heidän avullaan on mahdollista aloittaa tapahtuneen selvittäminen ja vieminen eteenpäin. Häirintäyhdyshenkilöihin voi olla yhteydessä asiassa kuin asiassa mitä matalimmalla kynnyksellä. Nimettyjen häirintäyhdyshenkilöiden kuvat ja yhteystiedot julkaistaan ennen tapahtumaa vähintään Pykälän Telegram-kanavalla, minkä lisäksi yhteystiedot ovat saatavilla tapahtuma-alueilla.

Nimettyjen häirintäyhdyshenkilöiden lisäksi jokainen Pykälän hallituksen jäsen on yhdistyksen jäsenten ja tapahtumavieraiden saatavilla tapahtumissa ja niiden ulkopuolella häirintä-, ongelmatilanne- ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös hallituksen jäseniin voi olla yhteydessä mitä matalimmalla kynnyksellä. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löydät täältä.

Häirintä- ja ongelmatapausten tutkimisesta ja eteenpäin viemisestä vastaa yhdistyksen hallitus.


Ongelmatilannelomake

Yhdistyksen hallituksen voi tavoittaa ongelmatilanneasioissa koska tahansa myös ongelmatilannelomakkeella, nimellä tai nimettömästi. Mikäli koet Pykälän toiminnassa kiusaamista, ahdistelua tai epätasa-arvoista kohtelua, voit ilmoittaa tapahtuneesta alla.

 

Lomakkeet käsitellään luottamuksellisesti, ja sen lukevat ainoastaan Pykälän hallituksen puheenjohtaja Sari Oravainen ja yleisvastaava Verneri Törmi. He arvioivat parhaan mahdollisen tavan viedä asiaa eteenpäin ja pyrkivät toimimaan tiiviissä yhteistyössä asianomaisten kanssa.


© 2024 Pykälä ry
webDesign: Mekanismi »