Olet täällä: Etusivu / Yhdistys / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Toimiston helmikuun poikkeusaukioloajoista ja haalarien noutamisesta

10.2.2020 19:57:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit,
Haalaribileistä poissaolleet phuksit voivat noutaa tilaamansa haalarin Pykälän toimistolta sen aukioloaikojen puitteissa heti tällä viikolla. Samalla voit napata mukaan vaikka Pykälä-hupparin tai -pipon lämmittämään talven viimoissa!

Toimisto on normaalisti auki ti-ke klo 16.30-19 ja to klo 10-14.  Lopun helmikuun ajan aukioloajat toimistolla ovat kuitenkin valitettavasti normaalista poikkeavat seuraavalla tavalla:

Tiistai 11.2. klo 16.30-19
Keskiviikko 12.2. klo 16.30-19
Torstai 13.2. TOIMISTO KIINNI
Tiistai 18.2. TOIMISTO KIINNI
Keskiviikko 19.2. klo 16.30-19
Torstai 20.2. klo 10-14
Tiistai 25.2. klo 16.30-19
Keskiviikko 26.2. TOIMISTO KIINNI
Torstai 27.2. klo 16.30-19

Tämän jälkeen palataan normaaleihin aukioloaikoihin, ja tieto mahdollisista poikkeusaikatauluista tulee myös jatkossa aina sekä pykälä-infoon että nettisivujen etusivulle.

Ystävällisin terveisin
Yhdistyksen hallitus 2020

Poikkeus toimiston aukioloaikoihin 4.2.

3.2.2020 09:07:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit,

Toimisto on tulevana tiistaina 4.2. poikkeuksellisesti auki vain klo 16.30-18. Loppuviikon toimisto on auki normaalisti, eli keskiviikkona 5.2. klo 16.30-19 ja torstaina 6.2. klo 10-14. Tervetuloa!
Ystävällisin terveisin
Yhdistyksen hallitus 2020

Toimiston kevätkauden aukioloajat

6.1.2020 19:22:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit,

Toimisto aukeaa pykälistien normaaliin käyttöön jo huomenna 7.1., ja aukioloajat pysyvät toistaiseksi samana kuin syyskaudella:

– tiistai-keskiviikko kello 16.30-19.00
– torstai kello 10.00-14.00
Mahdollisista poikkeusaukioloajoista tiedotetaan aina pykälä-infossa, sekä yhdistyksen nettisivuilla.
Ystävällisin terveisin
Yhdistyksen hallitus 2020
hallitus@pykala.fi

Pykälän toimiston joulukuun aukioloajat

10.12.2019 12:57:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit,

Yhdistyksen toimisto on vuoden viimeiset päivät auki seuraavasti:

ti 10.12. klo 16.30-19.00
ke 11.12. Suljettu
to 12.12. klo 10.00-14.00
ti: 17.12. klo 16.30-19.00
ke: 18.12. klo 16.30-19.00 (Jouluglögit)

Toimisto jää joululomalle keskiviikkona 18.12., jolloin vietetään perinteisiä toimiston jouluglögejä. Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi!

Ensi vuoden toimistopäivystyksistä ja toimiston avaamispäivästä tiedotetaan myöhemmin.

Mukavaa joulun odotusta
Pykälä ry:n hallitus 2019

Esitietolomakkeen täyttäneet hallituskandidaatit!

29.10.2019 18:16:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Katso tästä hallitusvaalien esitietolomakkeen täyttäneet hallituskandidaatit:

Hallituksen puheenjohtajaksi ehdolla ovat:

Nimi: Sammy Nurminen

Opiskeluvuosi: 3.

Pykäläkokemus: Inter Vivos, Spex 2018 (emo + lavastus) & 2019 (emo + lavastus + markkinointi), Edustajistoryhmä HELP ryhmäpuheenjohtaja & HYY edustajisto 2019-2020 jäsen, FC Force Majeure

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Haluan kantaa korteni kekoon Pykälän hyväksi. Se, että tähän virkaan on nolla hakijaa kolme päivää ennen syyskokousta, on käsittämätöntä. Pykälän henki kaipaa nostatusta, ja jos kukaan muu ei ole siihen valmis, niin minä olen.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Motivaatio, työnteko, periksiantamattomuus.

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Aiemman kokemuksen puute Pykälän hallituksesta.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Olen äärimmäisen motivoitunut ja valmis käyttämään valtaosan ensi vuoden ajastani rankkaan ja haastavaan hallitusvuoteen.

 

Nimi: Valtteri Isola

Opiskeluvuosi: 5.

Pykäläkokemus: YSV:n varapuheenjohtaja 19, Yrityssuhdevastaava 18, Excursiovastaava 17, UAV:n kulttuurivastaava 16. Lisäksi vuosien varrella mukana useissa toimikunnissa, eri kerhoissa ja spexissä.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Koen, että hallituksen puheenjohtajalta vaaditaan päivittäisen hallituksen toiminnan koordinoimisen lisäksi yhdistyksen toiminnan ymmärtämistä ja kehittämistä useamman vuoden aikajänteellä. Tätä tehtävää helpottaa laaja tuntemus ja kokemus Pykälän toiminnasta. Uskon, että hieman vanhempana Pykälä-aktiivina pystyn antamaan hallitukselle pidemmän aikavälin perspektiiviä päätöksenteon tueksi.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Vahvuuteni tehtävään on monipuolinen kokemukseni Pykälän toinnasta ja erityisesti kaksi vuotta yrityssuhdetoimikunnassa ovat antanut kattavan kuvan yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi olen varsin hyvä hahmottamaan isojen kokonaisuuksien toiminnan ja olen helposti lähestyttävä persoona.

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Sopivan mikromanageroinnin tason löytäminen kuhunkin projektiin, jotta en keskittyisi liikaa yksityiskohtiin enkä toisaalta toimisi liian yleisellä tasolla.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Pykälä-kokemukseni auttaisi hallitusta toimimaan sujuvasti heti alusta alkaen.

Sihteeriksi ehdolla on:

Nimi: Tuomas Aho

Opiskeluvuosi: 2.

Pykäläkokemus: Ulottuvuustoimikunnan pj 2018, YVK toimihenkilö 2019

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Koen, että pitkän järjestökokemukseni takia minulla olisi eniten annettavaa juuri sihteerin virkaan.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Vuosien järjestökokemus, tottumus vastuunkantoon, järjestelmällisyys

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Ajankäyttö.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Pitkän järjestökokemukseni takia uskon voivani vastata kaikkiin hallitusvuoden tuomiin haasteisiin.

Tiedotusvastaavaksi ehdolla on:

Nimi: Marika Nieminen

Opiskeluvuosi: 2

Pykäläkokemus: UAV:n tiedottaja 2019. KV-viikkotoimikunta 2019. Spex 2018, AD ja markkinointi. Matrikkelitoimikunta 2018, valokuvaus ja taittaminen. HTK 2018, grafiikat ja ruoat.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Tiedottaminen Pykälässä on tullut päivittäistoimiltaan kuluneen vuoden aikana tutuksi, ja nyt tahdon vaikuttaa toimintatapoihin laajemmalla skaalalla. Mietittyäni asiaa minulla on varsin paljon annettavaa ja kehityskohteita liittyen yhdistyksen tiedotustapoihin, erityisen tärkeänä pidän rivijäsenistön aktivoimista tiedottamiseen sekä arkisten toimien tehostamista.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): 1. Tiedotusosaaminen ja -kokemus 2. Sosiaalisuus 3. Aikatauluttamiskyky

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Välillä jään viilaamaan juttuja vähän liian pitkään. Nopeat päätökset on haastavia.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Tekisin töitä suurella rakkaudella sekä itse hommaa että yhdistystä kohtaan.

 

Yleisvastaavaksi ehdolla on:

Nimi: Susanna Kankainen

Opiskeluvuosi: 2

Pykäläkokemus: YVK:n tiedottaja, Valmennuskurssien avustava kurssipäällikkö ja Rinnerikollisten juustojohtaja.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Tämän vuoden YVK:ssa olen tehnyt todella paljon töitä eri tapahtumien eteen ja valiokuntamme on kasvattanut ja kehittänyt useampaa Pykälän tapahtumaa. Haluan jatkaa tätä kehitystyötä myös ensi vuoden ja muutenkin järjestää bileitä, sillä pidän siitä erityisen paljon ja uskon minulla olevan paljon ideoita ja annettavaa juuri yleisvastaavana. Olen opiskellut AMK:ssa markkinointia, jossa erikoistuin nimenomaan tapahtumien markkinoimiseen. Haluan myös olla osana valiokuntaa ensi vuoden, sillä YVK:sta on tullut minulle erityisen rakas.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Organisointikyky, innostuneisuus ja ahkeruus

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Projektien rajaaminen

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Olen täynnä ideoita, iloisuutta ja motivaatiota.

 

Taloudenhoitajaksi ehdolla on:

Nimi: Teemu Lehti

Opiskeluvuosi: 2.

Pykäläkokemus: Haalaritoimikunnan puheenjohtaja, Ulottuvuustoimikunta, Sillistoimikunta, UAV:n toimihenkilö, Spex, kerhotoiminta.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Minulla on kaikkein eniten annettavaa taloudenhoitajan viralle ja samoin saan virasta eniten. Yhteisöjen talousasiat ja niiden optimointi ovat aina kiinnostaneet minua, vaikka numeroiden pyörittelystä tykkääminen onkin oikkarille lähes rintamakarkuruutta, ja minulta löytyy siitä kokemusta oman yrityksen ja muiden hallitusvirkojen kautta.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Olen kokenut hallitustyöskentelijä ja toiminut esim. AsOy Luutnantintie 1 hallituksen puheenjohtajana useamman vuoden. Ymmärrän taloudellisia kokonaisuuksia yritystoimintani kautta. Useat pelaamani joukkuelajit ja palvelus raivaajasukeltajana ovat muovanneet minusta vahvan joukkuepelaajan.

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Eniten haluaisin kehittyä jääräpäisyyteni kurissa pitämisessä.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Olen tehtävään kaikkein sopivin ja pätevin -näköjään nöyräkin vielä.

 

Ulkoasiainvastaavaksi ehdolla on:

Nimi: Lauri Teräsvuori

Opiskeluvuosi: 3.

Pykäläkokemus: Ulkoasiainvaliokunnan sihteeri 2018, matkavastaava 2019. FCC Flipin puheenjohtaja 2019. Kokemusta ulottuvuustoimikunnasta, haalaritoimikunnasta, kv-viikkotoimikunnasta. Aktiivinen useassa kerhossa.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Olen toiminut ulkoasiainvaliokunnassa kahden vuoden ajan, mutta haluan edelleen kehittää sen toimintaa. Lisäksi haluan kehittää kv-viikkoja ja jatkaa Pykälän erinomaisia ulkosuhteita sisarainejärjestöihin. Kokemuksellani ja innokkuudellani pystyisin vaikuttamaan asioihin ja parantamaan niitä.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Organisointitaidot, pykäläkokemus (myös kv-viikoilta), keskusteleva lähestymistapa päätöksenteossa.

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Teen ehkä usein liikaa itse, pitää oppia delegoimaan paremmin.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Pykäläkokemuksellani ja innostuksellani teen Pykälän ulkosuhteista ja ulkoasiainvaliokunnasta entistä parempia.

 

Opintovastaavaksi ehdolla on:

Nimi: Saara Palo

Opiskeluvuosi: 3.

Pykäläkokemus: Olen phuksisyksystä lähtien ollut aktiivisesti mukana Pykälän toiminnassa ja koittanut lähes kaikkea, mitä täältä löytyy. Lähdin innokkaasti mukaan kaikkiin phuksitoimikuntiin Ulottuvuustoimikuntaa lukuunottamatta ja phuksivuonna tulikin järjestettyä Sonniaisia, kirjoiteltua matrikkelia, hankittua haalareita ja tarjoiltua boolia vujujen jatkoilla. Valiokuntatoiminnassa olen mukana nyt toista vuotta, ensimmäisenä vuonna toimin OVK:n seminaarivastaavana ja tämän vuoden olen ollut OVK:n varapuheenjohtaja. Kaikkein ylpein olen kuitenkin ehdottomasti viime vuonna ensimmäistä kertaa ideoimastamme ja järjestämästämme § Voi hyvin! -viikosta, joka on kerännyt runsaasti kiitosta. Tämän lisäksi olen ollut aktiivisesti mukana myös kerhojen toiminnassa, eniten Rinnerikollisissa.

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Phuksina eksyin puoliksi vahingossa OVK:n kokoukseen ja sieltä minut onkin löytänyt siitä saakka. Opintoedunvalvonta vei mennessään ja siksi haenkin juuri opintovastaavan rooliin. OVK:n toiminta on tullut tutuksi kahden vuoden aikana ja tämän vuoksi minulta löytyy arvokasta kokemusta opintovastaavana toimimiseen. OVK:n virkojen lisäksi olen toiminut opiskelijaedustajana tiedekunnassa. Edunvalvonta on yksi Pykälän tärkeimmistä tehtävistä ja koen että minulla olisi paljon annettavaa opintovastaavan roolissa. Tärkeimpiä teemoja edunvalvonnassa minulle ovat yhteistyö ja avoimuus, niin kuin kaikessa muussakin Pykälän toiminnassa. Lisäksi edunvalvonta on pitkäjänteistä vaikuttamista ja tämän vuoksi onkin tärkeää taata tiettyä jatkuvuutta toimijoiden vaihtuessa vuosittain.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): 1. Motivaatio 2. Olen aloitekykyinen ja asiat tulee varmasti hoidettua. 3. Kokemus

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Ajoittainen kärsimättömyyteni.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Minulla on palava halu kehittää edunvalvontaa eteenpäin ja teen kaikkeni, jotta pystyn ajamaan jäsenistön etua parhaalla mahdollisella tavalla.

Tilavastaavaksi ehdolla on:

Nimi: Johannes Lottonen

Opiskeluvuosi: 2

Pykäläkokemus: Laitevastaava, HTK:n myyntivastaava, Sillistoimikunta, Ulottuvuustoimikunta

Miksi haet kyseistä virkaa? Perustele muutamalla lauseella: Haluan pitää Pykälän tiloista hyvää huolta ja parantaa käyttömahdollisuuksia.

Kolme vahvuuttasi (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Oma-aloitteisuus, vastuuntunto, ahkeruus.

Heikkoutesi: (esim. hallituksen jäsenenä / juuri hakemaasi virkaan): Olen hieman huono delegoimaan.

Miksi juuri sinä olisit paras valinta hallitukseen 2020? Tiivistä yhteen lauseeseen: Minulla on jo kokemusta laitevastaavan tehtävistä niin tilavastaavan virka on mielenkiintoinen ja sopiva jatko Pykälän toiminnassa.

Uusi hallitus valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 4.11.!

Tervetuloa Pykälä ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen ma 4.11. klo 17.00

28.10.2019 13:22:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hyvät pykälistit – tervetuloa yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen!

 

Aika: Maanantai 4.11.2018 klo 17.00 (ovet aukeavat klo 16.30)
Paikka: Porthania, Suomen laki -sali (Yliopistonkatu 3)

 

Yhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen asialista:
1) valitaan vuoden 2020 yhdistyksen puheenjohtaja;
2) valitaan Pykälä ry:n hallituksen puheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja, opintovastaava, tiedotusvastaava, ulkoasiainvastaava, yleisvastaava sekä tilavastaava vuodelle 2020;
3) valitaan tilintarkastajat tarkastamaan seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa;
4) käsitellään Oikeustieteen Opiskelijoiden Liittoa koskevat asiat
5) käsitellään esitys yhdistyksen konferenssitoiminnan aloittamisesta
6) päätetään yhdistyksen Taloudenhoidon periaatteista vuosille 2019-2021
7) päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta;
8) päätetään seuraavan vuoden liittymismaksuista ja jäsenmaksuvelvollisuudesta;
9) päätetään seuraavan vuoden talousarviosta;
10) käsitellään yhdistyksen Code of Conduct ja Keinomme häirinnän estämiseksi -asiakirjoja
11) käsitellään muut mahdolliset asiat.

 

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen liittyminen yhteistyössä kaikkien Suomen oikeustieteellisten ainejärjestöjen kanssa perustettavaan Oikeustieteen Opiskelijoiden Liittoon, sekä esitetään sääntömääräisessä kevätkokouksessa asetetun päätöksen mukaisesti yhdistykselle Pykälän valmiudet ryhtyä toteuttamaan konferenssitoimintaa. Lisäksi kokouksessa käsitellään jo hallituksen tänä vuonna vahvistamat Code of Conduct ja Keinomme häirinnän estämiseksi -asiakirjat.

 

HUOM! Ovet avataan jo kello 16.30, saavuthan hyvissä ajoin! Kokoukseen saavuttaessa jokaisen on todistettava jäsenyytensä Pykälä ry:n jäsentarralla varustetulla opiskelijakortilla. Jos et ole jo maksanut jäsenmaksua ja hakenut tarraasi toimistolta, teethän sen viimeistään torstaina 31.10. toimiston aukioloaikojen puitteissa.

 

Kokoukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä yhdistyksen kerhotiloissa maanantaina 28.10.2018 klo 18-21 ja tämän jälkeen yhdistyksen toimistolla aukioloaikojen puitteissa 29.10.2018 lähtien osoitteessa Mannerheimintie 3 B, 5. kerros (avoinna ti-ke 16.30-19, to 10-14).

 

Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita!

Tutkimus tiedekuntien arvosanakäytännöistä

3.10.2019 10:04:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Arvosanojen merkitys on auskultointikriteeristön yhtenäistämisen jälkeen kasvanut. Opiskelijat kokevat aikaisempaa enemmän painetta menestyä hyvin, mikä on johtanut sekä lisääntyneeseen stressiin että resurssipaineeseen tiedekuntien puolella. Arvosanojen tarkastelu on suhteellisen luonnollinen tapa arvioida opiskelijoiden osaamista, mutta keskiarvon lisääntynyt painotus nostattaa myös kysymyksiä opiskelijoiden yhdenvertaisuudesta. Tiedekunnissa on pitkään tiedetty vaikeista ja helpoista aineista, mutta tiedekuntakohtaisia eroja ei ole julkisesti käsitelty erityisen tarkasti.

Olemme tehneet tutkimuksen aiheesta ja vertailleet eri tiedekunnissa annettuja arvosanoja. Ohessa käydään läpi tarkemmin tutkimuksen menetelmiä, tuloksia ja johtopäätöksiä

 

Empiirinen tutkimusaineisto

Tutkimuksessa hyödynnetty aineisto on kerätty juuri tätä tutkimusta varten. Aineisto on kerätty tekemällä tietopyynnöt Helsingin yliopiston, Turun yliopiston, Lapin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston arkistoihin tai opiskelijarekistereihin. Pyydetyt tiedot määräytyivät tuomarinkoulutuslautakunnan ilmoittamien valintakriteereiden perusteella. Tarpeeksi laajan otannan saavuttamiseksi tiedot pyydettiin viiden vuoden ajalta (1.8.2013-1.8.2018). 

Tietopyyntö rajattiin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan/laitoksen tenttiarvosanoihin. Tiedot pyydettiin tentti/kurssikohtaisesti. Kaikki yliopistot toimittivat oikeustieteellisessä tiedekunnassa/laitoksessa annetut arvosanat laajalla otannalla.

 

Tilastoanalyysi

Tutkitulla ajanjaksolla tilastoanalyysissa huomioituja suorituksia kirjattiin yhteensä 53648 (Helsinki 23102, Turku 14051, Lappi 4622, Itä-Suomi 11873). Kaikki huomioidut arvosanat annettiin asteikolla 0-5. Analyysissa ei huomioitu hylättyjä suorituksia. 

Ensin laskettiin yliopistoittain yhteen jokaisessa oppiaineessa annetut arvosanat koko ajanjaksolta ja tämän perusteella oppiainekohtainen keskiarvo. Tämän jälkeen laskettiin yliopistokohtainen keskiarvo oppiainekeskiarvojen pohjalta. Kyseessä ei siis ole suora keskiarvo kaikista tiedekunnan pakollisten aineopintojen annetuista arvosanoista vaan tuomioistuinharjoittelun valintaperusteita mukaileva laskentatapa. 

Oppiaineiden välillä, niin sisäisesti kuin tiedekuntien välillä, löytyi merkittävää vaihtelua. Suurin vaihteluväli eri oppiaineiden välillä oli Itä-Suomessa (1.99 pisteyksikköä), jossa korkein oppiainekohtainen keskiarvo oli 3.74 ja matalin 1.74. Kyseiset arvot olivat myös koko tilastoanalyysin ääripäät. Vastaavasti Helsingissä oppiainekohtainen hajonta oli 1.09 sekä Turussa ja Lapissa 1.37. Oppiainekohtaiset keskiarvot on esitetty tarkemmin taulukko 1:ssä. 

 

YliopistoVaihteluväliKeskiarvo maxKeskiarvo min
Helsinki1.093.482.40
Turku1.373.732.36
Lappi1.373.271.93
Itä-Suomi1.993.741.74
Taulukko 1. Yliopistojen oppiainekohtaisten keskiarvojen vaihteluväli

 

Yliopistokohtainen keskiarvo laskettiin oppiainekeskiarvojen pohjalta. Laskennassa ei painotettu keskiarvoja kurssien opintopisteiden tai suoritusmäärien mukaan. Näin ollen kaikki pakolliset aineopinnot vaikuttavat yliopistokohtaiseen keskiarvoon yhtäläisesti. Korkein yliopistokohtainen keskiarvo oli Helsingissä (3.01) ja matalin Itä-Suomessa (2.58). Vaihteluväli oli 0.44 pisteyksikköä. Taulukko 2 havainnollistaa yliopistokohtaisten keskiarvojen suhdetta tarkemmin. 

 

YliopistoKeskiarvo
Helsinki3.01
Turku2.99
Lappi2.81
Itä-Suomi2.58
Taulukko 2. Pakollisissa aineopinnoissa annettujen arvosanojen keskiarvot yliopistoittain

 

Turku ja Helsinki vaikuttavat datan perusteella arvostelukäytännöiltään lähes identtisiltä. Keskiarvot jäävät muutaman promilleyksikön päähän toisistaan. Ero kasvaa kuitenkin huomattavasti, kun Helsinkiä ja Turkua verrataan Lappiin ja Itä-Suomeen. Kahden edellä mainitun ero Lappiin on noin 3.5 prosenttiyksikköä ja Itä-Suomiin yli 8 prosenttiyksikköä. Suhteelliset erot ovat vastaavasti 6.5% ja 14%. 

 

Johtopäätökset ja tulosten luotettavuuden arviointi

Pelkkien keskiarvojen perusteella vaikuttaa siltä, että arvosanakäytännöt eivät ole yhtenäisiä tai vertailukelpoisia neljän yliopiston välillä. Turku ja Helsinki vaikuttavat vertailukelpoisilta keskenään, mutta Lappi ja Itä-Suomi poikkeavat linjasta merkittävästi. Käsitelty vaihteluväli (0.44 pisteyksikköä eli 8.6 prosenttiyksikköä) voidaan nähdä merkittävänä erona ja vähintään viittaavan epäyhtenäisiin arvostelukäytäntöihin. 

Havaittu hajonta ei kuitenkaan itsessään tarkoita, että arvostelukäytännöt eivät ole yliopistojen välillä yhtenäisiä. Tuloksia tarkastellessa on pyrittävä mahdollisimman kattavasti huomioimaan erinäiset tilastoidun tiedon ulkopuolella vaikuttavat tekijät. Pyrkimyksenä on siis kartoittaa mahdolliset tuloksiin vaikuttavat “näkymättömät” tekijät. Kiinnittämällä huomiota vain tulosten pohjalla oleviin arvosanoihin tutkimus tekisi oletuksen täydestä olosuhteiden yhtäläisyydestä. Seuraavaksi pyritäänkin identifioimaan saavutettuun tutkimustulokseen potentiaalisesti vaikuttaneet tekijät.

Tilastoanalyysissa ei oteta huomioon opiskelijoiden eri lähtökohtia. Valintakokeen tulosten perusteella opiskelijoissa saattaa olla pieniä eroja eri yliopistojen välillä, mutta näitä ei pyritty tiivistämään laskennalliseksi kertoimeksi. Vertailukelvottomuuteen vaikuttaa myös keskiarvon ja “läpipääsyrajan” luonteen ja laadun erilaisuus. 

Toteutetussa tilastoanalyysissä ei ole pystytty myöskään huomioimaan opetuksen laadun tai tason vaihtelua, ja sen vaikutusta saavutettuihin arvosanoihin. Opetettujen aineiden laajuus ja vaikeus on kontrolloitu opintopistekriteereiden kautta. Nykyisessä järjestelmässä jokaisen opintopisteen suorittamiseen vaadittu työmäärä on yhtenäistetty, ja tutkimuksessa vertailun kohteena olleet opintosuoritukset ovat kokonaisuutena opintopisteittäin yhteneviä. Tämän perusteella ei kuitenkaan itsessään voida päätellä, että kurssien vaikeustaso on yhtenevä yliopistojen välillä. 

Analyyissä ei ole myöskään huomioitu keskiarvoon vaikuttavana tekijänä hylkäysprosentteja tai tenttien uusimista. Opiskelijan osallistuessa tenttiin kaksi kertaa, saavuttaen ensiksi arvosanan 1 ja sittemmin arvosanan 5, toteutetussa tilastoanalyysissä hänen molemmat suorituksensa vaikuttavat lopulliseen keskiarvoon. Suoritusten uusimisen vaikutus yliopistokohtaiseen keskiarvoon saattaakin olla merkittävä. 

Pelkästään tutkimuksessa analysoidun datan perusteella onkin mahdotonta ottaa ratkaisevasti kantaa siihen, minkä takia arvosanakäytännöissä näkyy eroja. Tilanne kertoo kuitenkin jatkotarkastelun tarpeesta ja herättää perustellun huolen käytäntöjen vertailukelvottomuudesta.

Valiokuntien yhteiskokous ja phuksitoimikuntien kokoaminen

9.9.2019 13:33:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

TERVETULOA!

Valiokuntien yhteiskokous järjestetään maanantaina 16.9. klo 18 alkaen Pykälä ry:n kerhotiloilla osoitteessa Suvilahdenkatu 10B, 5 krs. Kokouksessa on mahdollista kerätä nelinkertaiset kokouspisteet phuksipistekorttiin, sillä kokousvuorossa ovat yleisvaliokunta, ulkoasianvaliokunta ja opintovaliokunta. Lisäksi yrityssuhdevaliokunta kertoo paikan päällä toiminnastaan. Luvassa siis erinomainen tilaisuus tutustua kyseisten valiokuntien toimintaan ja kuulla myös eri valiokuntavirkojen sisällöstä. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen.

_____________________________________________________

PHUKSITOIMIKUNNAT

Kokouksen yhteydessä kootaan phuksitoimikunnat, joihin jokainen phuksi on tervetullut liittymään mukaan. Suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan myös useampaan toimikuntaan. Phuksitoimikunnat ovat erinomainen tilaisuus tutustua opiskelukavereihin!

Matrikkelitoimikunta taiteilee tyylikkään ja ainutlaatuisen phuksimatrikkelin vanhojen päivien muistoksi. Toimikunnassa pääset jättämään kädenjälkesi tuotokseen, joka jää jokaisen phuksin kirjahyllyyn ikiajoiksi!

Haalaritoimikunnan keskeisenä tehtävänä on hankkia vuosikurssilleen haalarit sponsoreineen. Lisäksi toimikunta järjestää mm. Haalaribileet ja Wappuboolit, sekä oikkareidenvälisen fuksiristeilyn. Haalaritoimikunnassa löytyy varmasti jotain jokaiselle!

Ulottuvuustoimikunnassa phuksit pääsevät järjestämään muille phukseille unohtumattoman tapahtuman, jossa juhlien yhteydessä kamppaillaan joukkueittain erilaisten rastien herruudesta. Illan teemasta ja toteutuksesta päättävät toimikuntana te!

Sonniaistoimikunnassa taiteillaan phukseille kasaan syksyn kutkuttavin yksilökilpailu, jossa osallistujat taistelevasta himoitusta Vuoden Sonni-tittelistä. Mitä vuoden sonnilta edellytetään tänä vuonna? Miten kilpailu toteutetaan? Se riippuu teistä, arvon phuksit!

Jokainen phuksi voi kuulua yhteen tai useampaan phuksitoimikuntaan. Toimikuntien kokoamisen yhteydessä jokaiselle toimikunnalle valitaan myös puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Tarkempia tietoja pestien sisällöstä sekä myös yleisesti toimikunnissa mukana olemisesta voi kysellä viime vuoden puheejohtajilta:

Matrikkelitoimikunta: Valtteri Heikkilä, valtteri.heikkila@helsinki.fi
Haalaritoimikunta: Teemu Lehti, teemu.lehti@helsinki.fi
Ulottuvuustoimikunta: Tuomas Aho, ahotuomas@outlook.com
Sonniaistoimikunta: Kia Kopra, kia.kopra@helsinki.fi

 

Toimiston syksyn 2019 aukioloajat

12.8.2019 18:23:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Pykälän toimiston aukioloajat muuttuvat syksylle. Syksyn aukioloajat ovat:

– tiistai-keskiviikko kello 16.30-19.00
– torstai kello 10.00-14.00

Toimisto aukeaa pykälistien normaaliin käyttöön 27.8. Ensimmäisen kahden viikon ajan (27.8.-6.9.) noudatetaan seuraavia poikkeusaukioloaikoja:

– ti 27.8. kello 12.00-16.00
– ke 28.8. kello 16.30-19.30
– to 29.8. kello 10.00-14.00
– ti 3.9. kello 16.30-19.00
– ke 4.9. SULJETTU
– to 5.9. kello 10.00-14.00

Muista mahdollisista poikkeusaukioloajoista tiedotetaan aina pykälä-infossa, sekä yhdistyksen nettisivuilla.

Tervetuloa ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen 7.8.2019 klo 18.30

30.7.2019 10:42:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 1 kommenttia

Hei pykälistit!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Pykälä ry:n ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen keskiviikkona 7.8.2019 kello 18.30 Pykälä ry:n toimistolla osoitteessa Mannerheimintie 3 B, 5. krs.

Ohjelma:

Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa

1) käsitellään yhdistyksen liittymismaksun määrän muuttaminen; sekä

2) käsitellään muut mahdolliset asiat.

Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa käsitellään liittymismaksun määrän korottamista uusille opiskelijajäsenille 15 eurosta 35 euroon sekä liittymismaksun määrän korottamista uusille seniorijäsenille 20 eurosta 50 euroon.

Kokoukseen saavuttaessa jokaisen on todistettava Pykälä ry:n jäsenyytensä Pykälän jäsentarralla varustetulla opiskelijakortilla.

 

Tervetuloa!

Tervetuloa hallituksen palautetilaisuuteen ma 3.6. klo 18

27.5.2019 15:55:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit!
Yhdistyksen hallitus pitää avoimen palautetilaisuuden maanantaina 3.6. kello 18 alkaen Pykälä ry:n kerhotiloilla (Suvilahdenkatu 10B, 5. krs), jossa käsittelemme mm. kulunutta kevättä, tulevaa syksyä, sekä yhdistyksen tilannetta yleisesti. Vastaamme myös jäsenistön palautteeseen ja esitettyihin kysymyksiin. Palautetta ja kysymyksiä voi esittää paikan päällä, etukäteen sähköpostilla osoitteeseen hallitus@pykala.fi tai anonyymilla lomakkeella osoitteessa: https://pykala.fi/ajankohtaista/palautelomake/.
Toivotamme kaikki pykälistit sydämellisesti tervetulleeksi!

Tervetuloa ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen 7.5.2019 klo 19

29.4.2019 22:45:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Pykälä ry:n ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen tiistaina 7.5.2019 kello 19.00 Pykälä ry:n toimistolla osoitteessaMannerheimintie 3 B, 5. krs.

Ohjelma:

Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa

1) käsitellään yhdistyksen sääntöjen 5 §, 9 §, 11 §, 13 § ja 23 § muutosten vahvistaminen; sekä

2) käsitellään muut mahdolliset asiat.

Yhdistyksen sääntöjen muutokset koskevat liittymismaksun määrästä päättämistä yhdistyksen syyskokouksen sijasta missä tahansa yhdistyksen kokouksessa (5 §, 9 § ja 13 §), velvollisuuden ilmoittaa yhdistyksen kokouksista tiedekunnan ilmoitustaululla poistamista (11 §) sekä yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuden laajentamista jokaiseen hallituksen jäseneen (23 §).

Kokoukseen saavuttaessa jokaisen on todistettava Pykälä ry:n jäsenyytensä Pykälän jäsentarralla varustetulla opiskelijakortilla.

Kokoukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä yhdistyksen toimistolla toimiston aukioloaikojen puitteissa osoitteessa Mannerheimintie 3 B, 5.kerros (ti – to klo 11.30 – 16.30). Lisäksi asiakirjat ovat pyynnöstä nähtävissä myös Pykälän kerhotiloissa tiistaina 30.4. klo 12.00 – 16.00.

Tervetuloa!

Lausunto lukion opetussuunnitelman perusteista

16.4.2019 12:33:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Opetushallitus valmistelee lukion opetussuunnitelman perusteiden uudistamista vuodelle 2021. Annoimme lausunnon yhteiskunnallisten alojen tärkeydestä lukiossa.

 

Lausunto yhteiskunnallisten aineiden asemasta lukiossa

 

Uudet lukion opetussuunnitelman perusteet otetaan lukioissa käyttöön vuonna 2021. Opetushallitus on antanut lausuttavaksi opetussuunnitelman perusteiden luonnoksen. Haluamme nostaa esiin lukion opetus- ja kasvatustehtävien sekä yleissivistävän tavoitteen kannalta olennaisia seikkoja liittyen nuorten yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja aktiivisuuteen sekä jatko-opintovalmiuksiin.

 

1. Lukio-opetusta suunniteltaessa tulee huomioida viimeaikaiset korkeakouluja ja toista astetta koskevat laajat yhteiskunnalliset muutokset. Esimerkiksi korkeakouluissa nopeasti yleistyvä ns. todistusvalinta luo haasteita lukiokoulutuksen järjestämiselle. Todistusvalinnan aiheuttamat muutokset on otettava huomioon lukio-opetuksen suunnittelussa. Todistusvalinta kannustaa opiskelijoita suorittamaan laajoja oppiainekokonaisuuksia, ja vaarana on, että pienempien kurssimäärien oppiaineet jäävät lukiossa heikompaan asemaan.  Vaikka pisteytyskriteerit ja asetuksella vahvistettu oppiainepainotus on kommentoitavan luonnoksen ulkopuolisia tekijöitä, on ne huomioitava opetuksen tavoitteita ja sisältöjä laadittaessa.

2. Yhteiskunnallisten alojen tilanne lukiossa on mielestämme huolestuttava. Yhteiskunnallinen osaaminen on ratkaisevassa asemassa sekä yksilön laajan yleissivistyksen kannalta että vahvistaessa hänen kykyjään jäsentää ympäröivää yhteiskuntaa. Lukion on tuettava opiskelijoiden kasvua aktiivisiksi yhteiskunnan kehittäjiksi ja vaikuttajiksi. Tässä yhteiskunnallisilla aloilla ja oppiaineilla on keskeinen rooli.  Vain ymmärtäessään demokraattisen yhteiskunnan legaaliset ja strukturaaliset ominaispiirteet voi yksilö pyrkiä tehokkaasti vaikuttamaan ympäröivään yhteiskuntaan.

3. Yleissivistävän tavoitteensa lisäksi lukion tehtävänä on varmistaa, että opiskelijalla on hyvät valmiudet lukion jälkeen sujuvasti siirtyä korkeakouluopintoihin niillä tiedoilla ja taidoilla, joita hän on lukiossa oppinut. Tällä hetkellä moni tieteenala ja oppiaine jää täysin esittelemättä lukion pakollisten opintojen aikana, eivätkä kaikkien tieteenalojen perusteetkaan tule riittävästi opiskelijan tietoon. Korkeakouluvalmiuksiin tulee opetussuunnitelmassa mielestämme kiinnittää erityistä huomiota.

4. Huomion kiinnittäminen edellä mainittuihin seikkoihin mahdollistaa lukion sivistys- ja opetustehtävien toteutumisen. Lukion tehtävä on jakaa laaja-alaista yleissivistävää koulutusta. Lisäksi lukion tulee valmistaa opiskelijaa korkeakouluopintoihin. Näemme, että nämä tavoitteet voivat yhteiskunnallisten alojen osalta täyttyä vain pakollisia ja valinnaisia kursseja lisäämällä ja arvioimalla jo olemassa olevia kursseja lukion opetus- ja kasvatustavoitteiden näkökulmista.

 

Oikeustieteen opetus lukiossa

 

5. Näemme paljon kehitettävää luonnoksen valinnaisessa Lakitieto-kurssissa. Kurssin suurin ongelma on sen asema valinnaisena kurssina. Kurssilla sekä esitellään oikeustiedettä että annetaan tarpeellista tietoa lainsäädännöstä. Ottaen huomioon, että kurssi on ainoa oikeustiedettä läheisesti sivuava kurssi, on kestämätöntä, että suurimmalta osalta lukiolaisista tämä tieteenala jää kokonaan huomiotta. Kantamme on, että kurssin tulisi ehdottomasti olla osa lukion pakollisia opintoja.

6. Näemme esitetyn lakitieto-kurssin myös liian yksityiskohtiin sidottuna. Opetussuunnitelman perusteiden mukaan kurssin sisältönä on käydä yksityiskohtaisesti läpi useita eri oikeudenaloja. Tästä syystä kurssi on hyvin monitahoinen ja raskas kokonaisuus. Vaikka oikeudenalojen ja lainsäädännön läpikäyminen antaa nuorille tiettyjä valmiuksia yhteiskunnassa toimimiseen, koemme, että hyödyllisempää on esitellä lainsäädäntöön ja oikeudenhoitoon liittyviä yleisiä prosesseja ja periaatteita.

7. Opetuksen tulisi mielestämme lähteä periaatekeskeisyydestä. Opiskelijan on hyödyllisempää ymmärtää oikeusjärjestelmämme taustalla vaikuttavia periaatteita kuin päntätä kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä. Eräänä konkreettisena ongelmana näemme, että muutoksenhaku on poistettu opetettavista kokonaisuuksista opetussuunnitelman perusteissa. Vaikka tätä varmasti sivutaan oikeusjärjestelmää esiteltäessä, koemme muutoksenhaun prosessien opettamisen keskeiseksi oikeusjärjestelmien oikeudenmukaisuuden ja toimintatapojen hahmottamisen kannalta.  

8. Tämänhetkisessä lukion opetussuunnitelman perusteissa 2015 Kansalaisen lakitieto (YH4) -kurssissa ei mainita oikeudellista ajattelua. Uudessa luonnosversiossa oikeudellisen ajattelun periaatteet on yksilöity kurssin yhtenä tavoitteena. Samalla kurssin keskeisiin sisältöihin on lisätty ”oikeus ja oikeudenmukaisuus yhteiskunnallisina ilmiöinä”. Pidämme tätä tärkeänä ja erittäin onnistuneena muutoksena. Oikeustiedettä ja oikeusjärjestelmän yhteiskunnallisia vaikutuksia on mahdotonta hahmottaa ilman, että on tutustunut oikeudellisen ajattelun periaatteisiin.

9. Toisena muutoksena on kurssin nimen muuttaminen ”Kansalaisen lakitiedosta” ”Lakitietoon” ja lauseen ”Painopiste on yksilön kannalta keskeisissä oikeudellisissa näkökulmissa” lisääminen kurssikuvaukseen. Tulkitsemme näiden muutosten pyrkivän keskittämään opetusta yksityisoikeudellisiin ja yksittäisen kansalaisen kohtaamiin oikeusongelmiin. Vaikka koemme tällaisen opetuksen erittäin tärkeäksi, pelkäämme laajempien yhteiskunnallisten oikeudellisten kysymysten jäävän luonnoksen mukaisessa opetuksessa käsittelemättä.

10. Haluamme korostaa, että vaikka oikeustiedettä käsitellään muiden yhteiskunnallisten alojen ja kurssien yhteydessä, jää itse oikeustieteen käsittely kyseisten kurssien yhteydessä erittäin pintapuoliseksi. Näin ollen on erittäin tärkeää, että oikeustiede esitellään koherenttina kokonaisuutena kaikille lukiolaisille omana kurssinaan. Sen erityispiirteet tieteenalana tulee ottaa huomioon, emmekä näe, että tämä voisi onnistua ilman sille yksilöityä kurssia.

 

Pykälä ry

Juristklubben Codex r.f.

Justus ry/r.f.

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry

Ämnesföreningen Stadga r.f.

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry

Judica ry

Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry

 

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on yhtynyt lausunnon yleiseen osaan (kohdat 1-4)

Palautelomake

11.4.2019 17:13:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Haluamme kuulla yhdistyksen jäsenten mielipiteitä. Palaute on anonyymia, mutta voit halutessasi lisätä nimesi kommenttikenttään.

Tervetuloa Pykälä ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen su 7.4.2019 klo 19

31.3.2019 14:03:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Hei pykälistit!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Pykälä ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen sunnuntaina 7.4.2019 kello 19.00 Pykälä ry:n kerhohuoneistolla osoitteessa Suvilahdenkatu 10 B, 5. krs.

Ohjelma:

Kevätkokouksessa

1) käsitellään ja vahvistetaan vuoden 2018 toimintakertomus;
2) vahvistetaan edellisen tilikauden tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille;
3) käsitellään ja vahvistetaan lisätalousarvio vuodelle 2019;
4) käsitellään yhdistyksen sääntöjen 5 §, 9 §, 11 §, 13 § ja 23 § muutosesitykset; sekä
5) käsitellään muut mahdolliset asiat.

Yhdistyksen sääntöjen muutokset koskevat liittymismaksun suuruudesta päättämistä yhdistyksen syyskokouksen sijasta missä tahansa yhdistyksen kokouksessa (5 §, 9 § ja 13 §),  velvollisuuden ilmoittaa yhdistyksen kokouksista tiedekunnan ilmoitustaululla ja Internet-sivuilla poistamista (11 §) sekä yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuden laajentamista jokaiseen hallituksen jäseneen (23 §).

Kokouksessa käsitellään myös merkittäviä taloudellisia muutoksia yhdistyksen varsinaiseen toimintaan.

Kokoukseen saavuttaessa jokaisen on todistettava Pykälä ry:n jäsenyytensä Pykälän jäsentarralla varustetulla opiskelijakortilla.

Kokoukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä yhdistyksen toimistolla toimiston aukioloaikojen puitteissa osoitteessa Mannerheimintie 3 B, 5.kerros (ti – to klo 11.30 – 16.30). Lisäksi asiakirjat ovat nähtävillä tänään 31.3.2019 klo 18.30 – 21.00. Mikäli haluat tutustua asiakirjoihin tänään, niin soitathan taloudenhoitaja Axel Rosengrenille numeroon 045 2625222 tai hallituksen puheenjohtaja Joel Ilveskerolle numeroon 040 8373963.

Tervetuloa!

Sääntömääräinen kevätkokous siirtyy

26.3.2019 13:40:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous siirtyy ajankohtaan sunnuntai 7.4. klo 19.

Siirto johtuu yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaisesta velvoitteesta, jota ei kokouskutsusta ilmoittamisen osalta täytetty. Lisätietoa sääntömääräisen kevätkokouksen siirtymisestä on Pykälä-infossa.

Uusi kokouskutsu lähetetään asianmukaisesti tämän viikon aikana. Kokouksen sisältöön on myös odotettavissa merkittäviä muutoksia verrattuna siihen kuin mitä aikaisemmassa kokouskutsussa on ilmoitettu.

Pahoittelemme syvästi tästä aiheutuvaa harmia, sekaannusta ja hämmennystä.

Kevään 2019 seminaarivapaapaikat

9.3.2019 16:44:Kirjoittanut Tiedotusvastaava / 0 kommenttia

Kevään seminaarivapaapaikat on julkaistu, ja pääset tutustumaan niihin tästä linkistä. Viimeiset ilmoittautumispäivät ovat 19.3. (Markkinoinnin juridiikka), 20.3. (Yrityssaneerauspäivä) ja 15.5. (Osakeyhtiöriitapäivä). Lisätietoja seminaareista järjestäjien internetsivuilta ja opintovastaavalta.

Aurinkoista alkukevättä!

Anna palautetta Sonniaisista ja Ulottuvuusbileistä!

27.11.2018 23:10:Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

Oheisen lomakkeen täyttämällä voit antaa palautetta vuoden 2018 Sonniaisista ja Ulottuvuusbileistä. Palaute annetaan lähtökohtaisesti anonyymisti, mutta voit halutessasi kertoa, kuka olet. Lomake sulkeutuu 10.12, joten annathan palautteesi ennen tätä. Palautteet käydään läpi hallituksen kokouksessa.

Lomake on sulkeutunut. Kiitos palautteista!

Hallituksen ja valiokuntien pöytäkirjat

26.9.2018 11:29:Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

Hallituksen ja valiokuntien pöytäkirjat ovat uudistuneen tietosuojakäytännön vuoksi suojattu salasanalla. Pöytäkirjat kuuluvat ainoastaan Pykälän jäsenten silmille. Jokainen Pykälisti saa pöytäkirjoihin pääsyyn oikeuttavan salasanan kysymällä hallituksen tai valiokunnan jäseneltä. Salasana mahdollistaa pääsyn kaikkiin pöytäkirjoihin.

 

Syksyn 2018 seminaarivapaapaikat

6.9.2018 22:24:Kirjoittanut Hallitus / 0 kommenttia

 

Syksyn seminaarivapaapaikat on nyt julkaistu, ja pääset tutustumaan niihin tästä linkistä. Huomioithan, että ilmoittautuminen sulkeutuu 16.9.

Mukavaa alkanutta syksyä!